Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-14 13:23:00

Így reagált az ellenzék az újabb nemzeti konzultációra

A kormánypárti képviselőcsoport felkérte a kormányt, bonyolítson le nemzeti konzultációt, hogy megismerjék a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről". Az ellenzéki pártok közleményekben ismertették álláspontjukat.

Így reagált az ellenzék az újabb nemzeti konzultációra
(Képünk illusztráció)

 

Együtt

Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a Kubatov-listát bővíti az újabb hazug konzultációval a Fidesz. Szerinte a nemzeti konzultáció pénzkidobás, kizárólag hamis propaganda célokat szolgál, a Fidesz-kormány közpénzből hazudik a magyar polgároknak és manipulálja őket. Közleményében az együtt felszólította a Fidesz-KDNP-t, hogy azonnal hagyja abba a Kubatov-lista bővítését, és ne indítson több pazarló hazugságkonzultációt!


"Agyrém, amit a Fidesz művel. A kormánypárt újabb 
nemzeti konzultációja nem is érdemel több szót, sokkal hasznosabb arról beszélni, hogy az Együtt szeptember 16-án, szombaton ismerteti választási programját, melyben bemutatjuk, hogyan teremtenénk együttműködő, boldog, gyarapodó országot hazánkból"- tette hozzá Juhász.

DK

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne ostoba kampányokra költse a magyarok pénzét - mondta Gréczy Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor retteg a kormányváltástól, a hatalom elvesztésétől és "kampányt szán arra, hogy Soros Györgytől fél".   

Szerinte azonban a magyar emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól, hogy kórházba kerülve nem meggyógyulnak, hanem meghalnak, valamint attól, hogy a tehetséges, de szegény gyermek nem jut be az egyetemre, mert a családja nem tudja kifizetni a több százezer forintos tandíjat. A magyar emberek attól is félnek, hogy minden nap újabb fiatalok költöznek külföldre, hogy egyre nő a szegénység Magyarországon, és attól is, hogy az időseknek nem jut megfelelő szociális és anyagi ellátás - tette hozzá.   

Ezért arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne költse a magyarok pénzét ostoba kampányokra, és a saját rettegéseit ne próbálja kivetíteni egy országra, mert Magyarországnak nem ezek a legfontosabb problémái.   

MSZP

Botka László közleményében azt írta, a Fidesznek további félelemkeltés és összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább Magyarország valódi gondjaival kellene végre foglalkoznia. Hozzátette: ismét több milliárd forintot fognak kifizetni a fideszes haveroknak egy újabb "álkonzultáció" keretében. Az adófizetők pénzéből fizetett kérdőívre azonban valódi, a magyar emberek problémáit érintő kérdéseket kell feltenni - hangsúlyozta.   

Szerinte ha valódi konzultációt akarnak, akkor a többi között az egészségügyről kellene megkérdezni az embereket.

Vannak, akik szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, nincsenek patkányok a kórházakban, nincsenek várólisták, nem hiányoznak életmentő felszerelések a kórházakból és nincs orvoshiány, ezért az egészségügy helyett inkább stadionokra költenek százmilliárdokat. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? - ismertette a szocialista politikus, hogy szerinte miről kellene konzultációt tartani.   

A miniszterelnök-jelölt szerint azt is meg kellene kérdezni az emberektől, egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez annak érdekében, hogy bizonyos csoportok ne lophassák el az uniós fejlesztési pénzeket.   

Azt is meg kellene kérdezni, hogy egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország legnagyobb problémája nem a bevándorlás, hanem az, hogy eddig 600 ezer magyar vándoroltak ki és további 1,3 millió tervezi elhagyni az országot - sorolta kérdéseit Botka László.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

 

 

 

További belföldi híreink