Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-13 07:20:00

Jöhet az euró. 15-20 év múlva

Korábbi jobb- és baloldali kormányok tagjai és egykori vezető tisztségviselői is támogatják a Pukli István nevével fémjelzett Polgári Világ népszavazási kezdeményezését az euró bevezetéséről. Van realitása az euró bevezetésének? Az MNB ügyvezető igazgatója szerint van. De nem most.

Virág Barnabás

 

Jelen pillanatban nincs az asztalon az euró bevezetésének a kérdése. Erről Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A népszavazási kezdeményezést a választási iroda nem engedte át, mert a költségvetést és az alaptörvényt is érinti.

Egyre több maastrichti kritériumnak megfelel Magyarország, de ez még nem jelenti azt, hogy időszerű az euró bevezetése, mondta Virág Barnabás, és hozzátette:

szerinte 15-20 év még ennek realitása, már csak azért is, mert vannak olyan reálgazdasági kritériumok, amelyeknek még nem felelünk meg.

Virág szerint nem lenne stabilabb a magyar gazdaság, és a gazdasági válságból sem lábaltunk volna ki előbb, akkor, ha már euróval fizetnénk.

Ha nem megfelelő felkészültség mellett lépünk be az euró zónába, akkor hosszú évekig, vagy évtizedekig az eurózóan leggyengébb régiója lennénk, összegezte a szakember.

atv.hu
 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink