Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-13 14:34:00

Hazugságvizsgálóra kötötték a borsodnádasdi lány gyilkosát

A rendőröknek „zavaros volt a kép”, ezért poligráfos vizsgálat alá vetették a fiút, amiben egyértelmű eredmény született.

Hazugságvizsgálóra kötötték a borsodnádasdi lány gyilkosát

Poligráfos vizsgálaton akadt fenn a borsodnádasdi lány megölésével gyanúsított fiatal. A nyomozók a baráti társaságuk révén jutottak el a fiúhoz, mert azt mondták, Csengének – aki már nem érkezett meg a tóparti szalonnasütésre – randevúja volt Rolanddal aznap – írja a Zsaru magazin.

A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy valóban találkoztak, és a friss kapcsolat szenvedélye magával ragadta őket – fogalmaz a lap. Állította: vittek magukkal sört és bort, iszogattak, majd elindultak haza. Amikor a templom elé értek, a lány megcsókolta őt, a gyanúsított pedig dühös lett, mert nem akarta még, hogy kitudódjon a kapcsolatuk. De gyorsan lezárták a vitát, kibékültek és elköszöntek egymástól.

A rendőrök először a lány cipőjét találták meg a templom mögötti ösvényen, ezért keresőláncban folytatták a terület átfésülését. Alig mentek pár lépést, amikor az egyik egyenruhásnak – Zsámbok Zoltán zászlósnak – megakadt a szeme a vízgyűjtő aknán, mert hiányzott a fedeléről a lakat. Visszalépett, felemelte, és ott találta a lemeztelenített áldozatot.

A fiú gyanúsan viselkedett, a rendőröknek „nem állt össze a kép”, ezért poligráfos vizsgálat alá vetették, amibe a fiatal bele is egyezett, az eredmény pedig egyértelműen azt mutatta ki, hogy B. Rolandnak köze van Csenge halálához.

Ezután már máshogyan mesélte az estét, a fiú elmondása szerint együtt ittak az erődben, eközben Csenge kétszer elment valahova. Állítása szerint, amikor a lány másodszor is otthagyta, elindult utána, és megtalálta az ösvényen őt, eszméletlenül, vérző orral, félig meztelenül. Azt mondta, nem érezte sem a szívverését, sem a pulzusát, és pánikba esett, mivel néhány éve Egerben eljárás indult ellene, miután két ismerősét újra kellett éleszteni a tőle kapott kábítószeres cigaretta miatt. Nem akarta, hogy ez újra megismétlődjön, bár azt tagadta, hogy drogot adott a lánynak.

A fiú beismerte, hogy három herbálos cigarettát is elszívott akkor este. Bevallotta, hogy háromnegyed órát ült a lány mellett, amikor úgy döntött, eltünteti a holttestet. 

Emlékezett rá, hogy a közelben van egy vízgyűjtő akna, a lány holttestét a karjában vitte oda, majd hazament. Másnap pedig – a gyanú elkerülése végett – írt a lány telefonjára egy üzenetet.

Csenge eltűnését szeptember 3-án jelentette a rendőrségnek édesanyja, a lány holttestét végül Borsodnádasdon találták meg. A 20 éves fiút múlt héten fogták el.

atv.hu

További belföldi híreink