Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-11 16:30:00

Feljelentették Bienerth Gusztávot

Sós Csaba is indokolatlanul kapott százezreket, állítja Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos SE elnöke.

„Súlyos visszaélések” miatt feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos SE elnöke. A lapunkhoz eljuttatott közleményben Tóth azt írja, „elfogadhatatlan számomra, ami a Magyar Úszó Szövetségben az elmúlt 7 hónapban történt.”

Az elnök szerint Bienerth Gusztáv „gyalázatos visszaéléseket” a MÚSZ elnökeként. Tóth azt írja, az általa megismert ügyletek „a hűtlen kezelés tényét a legteljesebb mértékben kielégítőnek látszanak”.

Tóth konkrét szerződésekről is ír, így például arról, hogy a szövetség jutalék fizetéséről rendelkezett W. J.-nak 14,5 millió forint értékben; Bienert „a vele egyedi kapcsolatban lévő” Sz. K.-t kérte fel a MÚSZ operatív igazgatójának havi bruttó 750.000 forintért; Sz. L. belsőépítészeti tanácsadói tevékenységéért pedig havi bruttó 500 ezer forintban részesült.

Tóth azt írja, Bienerth „állítólag a D céget kérte fel a múlt vizsgálatára. A D-tal kötött szerződés a szeptember 2-ai iratbetekintésemkor még nem állt a szövetség rendelkezésére, ennek ellenére a MÚSZ Bienerth jóvoltából és határozott utasítására a D-nak 2017. április 5-én bruttó 7, 6 millió forintot, majd június 26-án 6,5 millió és 1 millió forintot átutalt. A D vizsgálati anyagával a MÚSZ nem rendelkezik”, állítja a feljelentő.

Tóth arra is kitér, hogy Bienerth május 31-én szerződést kötött az Aquavarázs Kft-vel, „melynek alapján Sós Csaba havi 762 ezer forintért, mint az edzőbizottság és a parabizottság elnöke, a MÚSZ javára szakmai tanácsadást végezzen.” Tóth szerint „a szóban forgó kifizetés eleve megmagyarázhatatlan”, emellett azonban sem a Közgyűlésnek, sem a MÚSZ elnökségének sem volt róla tudomása.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

 

További belföldi híreink