Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-11 05:10:00

Háromszáz próbaidős rendőrt vezényeltek a déli határra

Több mint 300 próbaidős hallgatót vezényelt le a rendőrség egy hete a miskolci és az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból a déli határra. A Független Rendőr Szakszervezet szerint úgy, hogy a fiatal rendőröknek nem biztosítanak sem ennivalót, sem plusz juttatásokat. A szakszervezet felháborítónak tartja a történteket, és vizsgálatot kért az Országos Rendőr-főkapitánytól. További részletek a videóban.

Hallgatók, szakszervezeti tisztségviselők és szülők is jelezték a Független Rendőr Szakszervezetnek: több mint 300 fiatal rendőr tanulót vezényelték le szeptember elején a déli határra úgy, hogy azóta sem biztosítanak számukra sem ennivalót, sem plusz juttatásokat. A szakszervezet közleménye szerint:

"A hajnali induláskor élelmezési ellátást nem kaptak, majd a szállásukra megérkezve, 10 órával később azt a tájékoztatást kapták, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni.

Akinek volt módja, lehetősége, az bevásárolt, de sokan nem tudtak magukról gondoskodni. Információink szerint olyan tájékoztatás is elhangzott az átrendelt állomány irányába, hogy semmilyen többlet juttatást (napidíj, élelmezéssel kapcsolatos költség, stb.) nem fognak kapni".

A Független Rendőr Szakszervezet a hét elején levélben kért tájékoztatást és vizsgálatot az Országos Rendőr-főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezénylésével, munkakörülményeivel és juttatásaival kapcsolatban.


A történtekről az ATV Híradója is megkérdezte a rendőrséget, de nem kapott választ, mint ahogy Pongó Géza, a szakszervezet főtitkára sem.

illusztráció (forrás: police.hu)Illusztráció (Forrás: Police.hu)A hivatalos rendőrségi toborzó kisfilm szerint szinte idilli a határvadászok élete, a közösségi oldalakra időről időre felkerülő fotók szerint azonban a rendőrök és a katonák továbbra is sokkal inkább tábori körülmények között töltik a szolgálati időt a határ mellett. Az egyenruhások sokszor maguk barkácsolnak fedezéket az időjárás viszontagságai ellen.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára azt mondta: bár a körülmények javultak, az állomány leterheltsége továbbra is óriási: egyáltalán nem ritka, hogy a rendőrök akár egy hónapig is folyamatosan a határ mellett vannak úgy, hogy nem mehetnek haza a családjukhoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink