Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-06 19:53:00

Rogán szerint külföldiek szervezhetik az őszi zavargásokat

A miniszter szerint olyan Soroshoz köthető külföldiek tartanak előadásokat Magyarországon, akik korábban Szerbiában és Macedóniában vettek részt zavargásokban. Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor ma válaszolt Junckernek.

 

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a kvótaítélettel kapcsolatban elmondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Demcsák Zsuzsának, hogy Szijjártó Péter a kormány hivatalos álláspontját tolmácsolta a mai sajtótájékoztatóján: felháborítónak tartják az ítéletet, véleményük szerint politikai döntés született. Hozzátette: az önkéntes kvótát nem ellenzi a magyar kormány, ez nemzetállami hatáskör. A szolidaritás elvét pedig osztják, ami a magyar kormány részéről annyit jelent, hogy védik a schengeni határokat.

„Ez a magyar felajánlás, de mi nem akarunk bevándorlókat befogadni, nem akarunk bevándorló országgá válni” – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy az európai szerződésben sehol nem szerepel a bevándorlók elosztásának kérdése. „Az a szolidaritás, hogy valaki felelőtlenül befogad bevándorlókat, majd azokat szét kell osztani?” – tette fel a kérdést, majd hozzátette: a most szóban forgó 1294 menekült szétosztása csak kezdet, ami ösztönző lehet további migránsok érkezésére.

Azzal kapcsolatban, hogy a szlovák külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy tiszteletben tartja a döntést azt mondta: a szlovák miniszterelnök viszont úgy nyilatkozott, hogy Szlovákia nem változtat, és nem fog menekülteket befogadni. Hozzátette: a lengyel fél is hasonlókképpen nyilatkozott.

Rogán Antal szerint a kvótarendszer eleve megbukott, hiszen a nem fellebbező országoknak szeptember 26-ig át kellett volna vállalnia a 120 ezer menedékkérőt, de csak a 25 százalékuk esetében valósult meg. Ráadásul egy részük visszaszökött Németországba – tette hozzá a politikus. A miniszter szerint a mai döntés is beleillik a Soros-tervbe, amely szerinte arról szól, hogy az európai népességcsökkenést migrációval kell orvosolni.

Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor válaszolt Jean-Claude Junckernek, de a levél tartalmát a miniszerelnök fogja ismertetni.

Zavargások jönnek ősszel?

Rogán szerint a tavasszal megtörtént a választási kampány főpróbája, amiből arra követeztet, hogy forró ősz következik Magyarországon. A miniszter az általa már korábban is emlegetett zavargásokkal kapcsolatban elmondta: Soros támogatásával zajlik egy felkészülés a polgári engedetlenségre, ami könnyen erőszakos zavargásokba csaphat át, mint Szerbiában és Macedóniában.

„De akik ilyet csinálnak rosszul járnak, mert a magyar néplélek ellentétes ezzel” – hangsúlyozta. Azzal kapcsolatban, hogy álláspontja szerint kik szervezhetnek ilyeneket, úgy fogalmazott:

azok a külföldiek, akik Magyarországra érkeznek előadásokat tartani polgári engedetlenségről, Szerbiában és Macedóniában utcai zavargásokba torkolló akciókban vettek részt.

Az ellenzékről ugyanakkor nem gondolná, hogy részt venne a zavargások szervezésében. Hangsúlyozta: nem titkosszolgálati jelentésekre alapozza azt, amit mond, hanem a tényekre.

A műsorban kijelentette: nem készül arra, hogy abbahagyja a politizálást, de soha nem hajtott pozíciókra. „Jól éreztem magam polgármesterként, és egyszerű képviselőként is megtalálnám a feladatomat” – fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor: tart attól, hogy nem lesz kevesebb a munkája a választások után sem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink