Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-05 09:18:00

Szorongó és beteg gyerekeket termel a magyar iskolarendszer?

Deliága Éva gyermekpszichológus szerint nem ritka, hogy 10 tanítási órát is végig kell ülniük a gyerekeknek, egyre nagyobb a követelmény. A szakértő arról is beszélt, hogy a magyar oktatási rendszer kockásít.

„Szorongó és beteg gyerekeket termel a magyar iskolarendszer. Nem ritka, hogy 10 tanítási órát is végig kell bírniuk, egyre nagyobb a követelmény, nehéz a táska. Itthon is megjelent a diákok közti zaklatás, ami tovább nehezíti a beilleszkedést és a teljesítést” - mondta Deliága Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A gyermekpszichológus arról is beszélt Demcsák Zsuzsának, hogy nem csak a gyerekeket érinti, ha szorong a gyerek, hanem az egész családot.

Deliága szerint megbetegíti a gyerekeket a megfelelési kényszer, és azok a visszajelzések, hogy ő deviáns, vagy rossz. 

Hozzátette: egy pedagógus nagyon sokat tud javítani a figyelmességével.

A pszichológus arról is szólt, hogy a szülői felelősség is nagy, stabil hátteret kell biztosítani, és a gyerek képességeinek megfelelő iskolát kell választani, illetve nem szabad a szülő saját vágyai miatt túlterhelni egy gyereket.

„Ha a gyerek demotiváltá válik az fontos jel. Ha nem szeret iskolába járni, ha rossznak könyveli el magát a gyerek, akkor ott nagy a baj” – mondta Deliága.

A magyar oktatási rendszer kockásít, így aki kicsit is különleges, azt elkönyvelik deviánsnak – tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink