Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-01 21:20:00

Bejelentették: Együtt indul jövőre a DK és a Bokros Lajos vezette MoMa

Közös Ország Mozgalom egy közös, boldog országért. Ellenzéki pártok várják az érdeklődőket és az ötleteket mostantól a Parlamenttel szemben felállított és mindenki számára nyitott agorán. Az ötletelés még el sem kezdődött, de az már kiderült, hogy együtt indul a választásokon a DK és a Bokros Lajos vezette MoMa.

A szervező Közös Ország Mozgalmat még a tavaszi tüntetések után hívta össze Gulyás Márton. A Jobbikot kivéve minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek – írja a hvg.hu. Nyolc ellenzéki párt vezetői nyitották meg a Parlamenttel szemben felállított Agorát.


forrás: facebookForrás: Facebook
A megnyitón Bokros Lajos, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Hadházy Ákos, Juhász Péter, Karácsony Gergely, Molnár Gyula és Orosz Anna beszéltek arról, miért tartják igazságtalannak a választási rendszert. A terv most az, hogy a következő három hétben egyeztetnek egy igazságosabb választási rendszerről, de egészen október 23-ig más közéleti és kulturális témák is szóba kerülnek az Agorán.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán is megerősítette azt, amelyet a megnyitó beszédében is elmondott, hogy a 2018-as választáson a DK és a Bokros Lajos vezette MoMa együtt fognak működni. Mint írja, céljuk nem változott minden fideszessel szemben egy demokratikus ellenzéki jelölt legyen mind a 106 választókörzetben. Hangsúlyozta, minden demokratával, demokratikus ellenzéki párttal együttműködni, tárgyalni szeretnének, és nincsenek feltételeik.atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink