Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-28 05:10:00

Készülődés Putyin érkezésére: Több ellenzéki párt is tüntet

Városszerte készülődnek Putyin látogatására. Tilosban parkoló autókat szállítottak át más utcákba, és a csatornafedeleket is lehegesztették. Közben több ellenzéki párt is tiltakozó akciókat szervez Putyin látogatása miatt. Az Együtt felvetette, hogy közösen tiltakozzanak, de a mostani állás szerint, a Momentum és az LMP is külön fejezi ki a nemtetszését. További részletek a videóban.

Egymás után szállították el a tilosban parkoló autókat a Papp László Sportaréna mellől. A környező utcákba vitték át őket. Itt lesz ugyanis az a cselgáncs világbajnokság, ahová Putyin is ellátogat. A környéken az összes csatornafedelet lehegesztették már. A városban napok óta készülnek az orosz elnök érkezésére.

Készül az Együtt is. Úgynevezett mobiltüntetést szerveznek, vagyis mindenhol tiltakoznak, ahol az orosz elnök megfordul.

Juhász Péter szerint Putyin azért jön Magyarországra, hogy közvetlenül felügyelje Orbán Viktor politikáját.

Szijjártó Péter szerint Putyin programjának egyik legfontosabb része a cselgáncs világbajnokság megnyitója lesz,

de fontos gazdasági kérdésekről is tárgyalnak majd.

Az orosz elnököt ugyanis elkíséri az egészségügyi és a sportminiszter, valamint itt lesz a Paks II-t építő Roszatom vezetője is.

Az a probléma, hogy a paksi beruházásról mindig zárt ajtók mögött tárgyalnak – véli az LMP, így semmit nem lehet tudni a részletekről.

Ezért is szervezett tiltakozást az LMP. Tiltakozik a Momentum is. Egész nap tartanak különböző akciókat. Azt kifogásolják, hogy – mint mondták - Európa helyett egyre inkább Oroszországhoz köti az országot a kormány.

atv.hu

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink