Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-24 09:56:00

Pedofilbotrány: Vádat emeltek a bicskei gyermekotthon volt vezetője ellen

Szexuális erőszak miatt vádat emeltek a Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt vezetője és egy nevelő ellen – írja a hvg.hu.

Pedofilbotrány: Vádat emeltek a bicskei gyermekotthon volt vezetője ellen

Vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség a Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetője ellen, akiről tavaly ősszel az RTL Klub műsorában az otthon volt lakói azt állították, hogy szexuálisan zaklatta az otthonban lakó fiatal fiúkat. Az igazgatót, aki ellen már 2012-ben is indult rendőrségi nyomozás, amelyet azonban végül megszüntettek, előbb felfüggesztették az állásából, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Az atv.hu közben kiderítette, a rendőrségi nyomozás során összesen 15 kiskorú gyermek jelentkezett a hatóságoknál, hogy szexuálisan zaklatta őket az otthont vezető "János bácsi".

Az 56 éves férfi ellen a vád folytatólagosan megvalósított, nevelése, felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények.

A vádirat szerint a gyermekotthon vezetője 2004 és 2016 között a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá- fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményt végzett, több esetben megkísérelte őket szexuális cselekmény végzésére rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A vádlott 10 sértett sérelmére követte el a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket, valamint a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét.

A gyermekotthon vezetője mellett a gyermekotthon egyik nevelője ellen is vádat emeltek

tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és foglalkozástól eltiltás alkalmazását, valamint a gyermekotthon vezetője letartóztatásának ügydöntő határozat kihirdetéséig való fenntartását indítványozta – írja a hvg.hu az ügyészség honlapjára hivatkozva.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt A nap kérdésére:

További belföldi híreink