Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-18 18:47:00

Festékes vödrök és szerszámok között működik a szülészeti osztály Esztergomban

Festékes vödrök, szerszámok és létrák között működik a szülészeti osztály az Esztergomi kórházban, ahol szakorvosban sem bővelkednek. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint a kórház szülészetén csupán két főállású szakorvos dolgozik, de a betegellátás zavartalan. A helyi ellenzék szerint elhibázott döntés volt az esztergomi és dorogi kórház összevonása.

Az ATV Híradója az esztergomi kórház vezetőjével szeretett volna interjút készíteni arról, hogy valóban a bezárás fenyegeti-e a szülészeti osztályt, de ahogy egyik egészségügyi intézménybe, ide sem engedték be stábunkat, és nem is nyilatkoztak.

A kórház szülészetét épp felújítják: létrák, festékes vödrök és szerszámok hevernek az osztályon. A szülőszobával szemben az ajtó is a falat támasztja, funkció nélkül. A Híradónknak nyilatkozó család szerint, közben még császármetszéseket is végeznek.

A betegellátás az állami egészségügyi ellátó központ válasza szerint folyamatos, igaz, a körülményeket nem említik.

A központ szerint, az esztergomi szülészeten 2 szakorvos dolgozik teljes állásban, a többi hét doktor nyugdíjas, rezidens vagy betegállományban van.

A Jobbik helyi választókerületi elnökének kislánya is ezen az osztályon született, Nunkovics Tibor azt mondja: három éve még háromszor többen dolgoztak az osztályon, mint most. Szerinte a forrás- és szakemberhiány miatt alakult ki áldatlan állapot a kórházban.

„Én a 2018-as költségvetéshez benyújtottam egy tízmilliárd forintos rendkívüli támogatást az esztergomi kórház számára, amivel hosszú távon lehetett volna minden osztály működését stabilizálni. Ezt sajnos a fideszes többség az illetékes szakbizottságban nem támogatta” – nyilatkozta Nunkovics.

A térség ellenzéki képviselői szerint az egyik nagy probléma, hogy idén júliustól összevonták az esztergomi és a dorogi kórházat, így az esztergomi intézménynek már 156 ezer beteg ellátását kell megoldania.

Az ATV információi szerint, az esztergomi kórház más osztályain is problémát okoz a létszámhiány: a két belgyógyászat közül az egyiken csökkentett módban zajlik a betegellátás, a fül-orr-gégészeti rendelést pedig – a szabadságolások miatt – az 50 kilométerre lévő Honvédkórház látja el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink