Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-11 07:37:00

Nem világtalan vagyok, hanem vak – különleges vendég az Egyenes Beszédben

Először diplomázott látássérült hallgató a Testnevelési Egyetem nappali tagozatán. Nemcsak Fóris Norbertet, de vakvezető kutyáját, Lunát is oklevéllel jutalmazta az intézmény. Fóris Norbert az Egyenes beszéd vendége volt.

Nem világtalan vagyok, hanem vak – mondta magáról Fóris Norbert az ATV-ben, hozzátéve: „régóta sportolok, dzsúdóztam is például, és azt az oldalát szerettem volna megérteni, hogy milyen az, amikor szervezem a sportot. Más már szervezte nekem.”

Céljának, a Testnevelési Egyetem elvégzésének az elérését megkönnyítette, hogy már a felvételikor jól úszott (a felvételin erre volt szükség), később pedig sok támogatást kapott tanáraitól, akikkel jó kapcsolatot épített ki. Egyetemi évei alatt annyi könnyebbséget kapott csupán, hogy más gyakorlatokat kellett elvégeznie a gimnasztikában, tornában, mint a látó szaktársainak.

Fóris Norbert a Stand-up comedy területén is kipróbálta magát; fellépésein többek között saját sorsán ironizál.

Nem tartja problémának, hogy vak, de azt is elfogadja, hogy vannak olyan sorstársai, akik számára viszont problémát jelent ez az adottságuk. 

Az egyetem elvégzésén és a fellépéseken túl Norbert az El Camino-n is részt vett, ahol bár nem az egész zarándoklatot, de annak egy részét teljesítette, egy olyan férfival, akinek kimondott vágya volt, hogy egy látássérült emberrel tegye meg azt.

atv.hu

További belföldi híreink