Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-12 08:00:00

Ezek voltak a hét legjobb Egyenes Beszéd interjúi

Ezen a héten is számos sokat idézett beszélgetés született az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Budai Gyula: Tarlós 2011 óta tud az Alstom-ügyről, mégsem tett feljelentést

Egyértelmű, hogy nagyon súlyos bűncselekmények történtek az Alstom-ügy során – mondta Budai Gyula az Egyenes Beszédben Kárász Róbert kérdésére válaszolva. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: 2010 és 2011 között hivatalosan is vizsgálta a metróbeszerzésekről szóló szerződéseket, az erről szóló jelentést pedig átadta Tarlós Istvánnak. A főpolgármesteri hivatal – ellentétben a volt elszámoltatási biztossal – azt állítja: Tarlós István 2011-ben feljelentést tett Alstom-ügyben.

 

Bíró Lajos séf: Kint megköpködik a magyar vendéglátóst

Külföldön megalázzák, megtapossák és megköpködik a magyar munkavállalókat, mire elérik a sikert – mondta Bíró Lajos séf az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Akkor miért mennek Nyugatra a magyar vendéglátósok? Bíró Lajos séf szerint 3-4 év után többet tudnak hazahozni, mintha Magyarországon dolgoznának. Azt ugyanakkor senki nem teszi hozzá, hogy embertelen körülmények között laknak ketten-hárman egy szobában, napi 16 órát dolgoznak és „szétzilálják” őket.

 

Botka helyett Kunhalmi? – megszólalt az MSZP elnöke

Kiváló a viszonyunk Kunhalmi Ágnessel – mondta Molnár Gyula az Egyenes Beszédben azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint az MSZP budapesti elnöke venné át a szegedi polgármester helyét az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként. Molnár Gyula az Egyenes beszédben elmondta: szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes átvenné Botka László helyét, és ő lenne a miniszterelnök jelölt. „Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben” - tette hozzá.

 

Tvrtko hazugságvizsgálós interjúra hívta Vonát

A kérdésre, hogy miért hívnák ki Orbán Viktort egy hazugságvizsgálós vitára, Jakab Péter jobbikos politikus azt mondta az Egyenes Beszédben: ez bevett dolog az igazságszolgáltatásban. Jakab szerint ígéret-cunami jön, és olyan ígéreteket fogalmaz meg a miniszterelnök, amikről tudja, hogy hazugság. Például a tizenharmadik havi nyugdíj, ami helyett csak egy tízezres utalványt kaptak. Hozzátette: évek óta nem vállal vitát Orbán, pedig jogállamban ez a szokás.

 

Nem világtalan vagyok, hanem vak – különleges vendég az Egyenes beszédben

Először diplomázott látássérült hallgató a Testnevelési Egyetem nappali tagozatán. Nemcsak Fóris Norbertet, de vakvezető kutyáját, Lunát is oklevéllel jutalmazta az intézmény. Fóris Norbert az Egyenes beszéd vendége volt. Nem világtalan vagyok, hanem vak – mondta magáról Fóris Norbert az ATV-ben, hozzátéve: „régóta sportolok, dzsúdóztam is például, és azt az oldalát szerettem volna megérteni, hogy milyen az, amikor szervezem a sportot. Más már szervezte nekem.”

 

Koltai Lajos az ATV-ben beszélt következő filmjéről

Jó érzés világsztárokkal forgatni, megtanulni, mennyire tisztelik a szakmájukat, a fegyelmet, az odaadást – mondta Koltai Lajos az Egyenes Beszédben Kárász Róbert kérdésére válaszolva. A rendező korábban említette, hogy 48 éves korában éppen Jodie Fosterrel forgatott egy filmet, amelynek a világhírű színésznő volt a rendezője.

 

 

További belföldi híreink