Belföld

2017-08-13 08:00:00

10 atv.hu-s cikk, ami összefoglalja a hetet

Ezek a témák érdekelték legjobban az atv.hu olvasóit, ha képbe akar kerülni a hét legfontosabb híreiről, olvassa el összefoglalónkat!

Schöpflin: Nem Soros nyomja a gombot

Nem Soros György nyomja a gombot Brüsszelben, hogy hívják össze a parlamenti ülést Budapesten a CEU miatt – nyilatkozta az atv.hu-nak Schöpflin György. A fideszes EP-képviselő arra a kérdésre, hogy más fideszesek és Orbán Viktor miért láttatja Sorost „mindenható háttérhatalomnak”, azt mondta: „Ez a politika!"

Egymillió nyugdíjas ugrásra kész

Júliustól létesülhetnek nyugdíjas-szövetkezetek a dolgozni akaró idősek továbbfoglalkoztatására. Az ötletet a diákszövetkezeti forma adta, a cél az országos munkaerőhiány mérséklése. Kiss Gábor, a Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Igazgató Tanácsának elnöke és Kováts Balázs, a Szomszédok ügyvezetője is megerősítette az atv.hu-nak: a konkrét foglalkoztatás még nem kezdődött el.

Gyárfás és Bienerth: A négyszemközti már megvolt

Gyárfás Tamás négyszemközti megbeszélést folytatott az úszószövetség elnökével és tudatta vele: a MÚSZ-ban senki nem csalt és senki nem lopott, "a gyanú is teljes mértékben megalapozatlan". Bienerth Gusztáv nem érti, Gyárfás miért veszi magára az ezzel kapcsolatos megjegyzéseseket.

Mindenkinél több pénzt keresett 2017-ben a Facebook alapítója

Július végén – ha rövid időre is – az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos volt a világ leggazdagabb embere. Mark Zuckerberg azonban egy hét alatt többet keresett, mint Bezos idáig egész évben.

Kerényi: Bayer Zsolt kötete Petőfiéhez hasonlítható

Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható – Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott szerint ezért is indokolt, a borítékolt felháborodás ellenére, hogy a politikai botrányokat okozó publicista kötete is bekerüljön a Nemzeti Könyvtárba.

Lattmann: Átverés a Jobbik béruniós kezdeményezése

Az Európai Bizottság határozata egyértelműen kimondja, hogy az ellenzéki párt polgári kezdeményezése nem vonatkozhat a fizetésekre. Azt a Jobbik is elismeri, hogy egyik napról a másikra nem tud megváltozni a magyar bérhelyzet, ugyanakkor úgy vélik: jelen pillanatban nincs jobb eszközük a változás elindítására.

Szakértők: Fokozódni fog a feszültség az USA és Észak-Korea között

Egy megelőző csapás részletes terveit készítette el az amerikai védelmi minisztérium Észak-Korea ellen, annak érdekében, ha Donald Trump amerikai elnök elrendeli a támadást a kommunista diktatúra ellen. A következő hetekben felpöröghet a kommunista állam háborús retorikája.

Megrázó videó: Így hozták haza Burkus Vanesszát

Csütörtök délután leszállt Szegeden a Trustair gépe, amellyel a Bulgáriában balesetet szenvedő Burkus Vanesszát hozták haza. A szegedi klinika professzora szerint jó jel, hogy a lány mind a négy végtagját mozgatja, de még hetekbe telhet, amíg az állapotáról biztosat tudnak mondani. Egyelőre rövid hatású altatószerekkel altatásban tartják, de ha a vizsgálatok alapján úgy ítélik meg, akkor akár már pénteken megkezdik az ébresztését.

Sorossal tudta legjobban befolyásolni az internetezőket a kormány

A Policy Agenda a magyar internetes hírportálok, híreket közlő oldalak közösségi médiában kifejtett hatása alapján elkészítette az elmúlt három hónap belpolitikai trendelemzését. A Soros elleni kampány minden vitt, de nincs más témája a kormánynak.

Veronai buszbaleset: Közszemlére tenné a zaklatókat a DK-s politikus

Vadai Ágnes szerint elrettentő hatással bírna, ha megmutatnák a nyilvánosságnak, hogy kik követnek el „undorító bűncselekményeket” az interneten. A Zoom.hu írta meg csütörtökön, hogy április 19-én a rendőrség elfogta és őrizetbe vette azt a személyt, aki egészen minősíthetetlen stílusban zaklatta a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait Facebookon.

További belföldi híreink