Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-09 11:23:00

Csepreghy Nándor az összes plakátot betiltaná

Az államtitkára elismerte, hogy a kormányon belül ő egy radikálisabb álláspontot képvisel plakátügyben. Nem hiszi, hogy az ellenzék megszólalási felületeit bármilyen formában visszavetné a plakáttörvény.

Csepreghy Nándor az összes plakátot betiltaná

Mint ismert, Lázár János utasításba adta a fővárosi és megyei kormányhivatalok dolgozóinak, hogy ellenőrizzék és listázzák a területükön lévő plakáthelyeket. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az akciót a településkép védelmével, azaz valójában a plakáttörvénnyel indokolja – írta a Magyar Nemzet.

Az ellenőrzést külön erre a feladatra kijelölt kormánymegbízottak végzik, akik munkacsoportokat jelölnek ki, ugyanakkor a hivatalok be- és feljelentés alapján is indíthatnak vizsgálatot, és a rendőrséget is bevonhatják a jogsértőnek talált plakátok felkutatásába és megsemmisítésébe.

Csepreghy minden plakátot eltüntetne

Csepreghy Nándor szerint sem az épített, sem a természeti környezethez nem tesznek hozzá a plakátok, sőt, rombolják azokat. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára erről az ATV Start című műsorában beszélt szerda reggel.

„Ha a személyes véleményemet kérdezi; én az összes plakátot betiltanám (…) ez az én személyes véleményem” 

– válaszolta a miniszterhelyettes arra a kérdésre, hogy a kormányzati plakátdömping idején miért nem volt fontos, hogy ne legyen minden teleplakátolva.

Ugyanakkor szerinte tudomásul kell venni, hogy vannak mások, akik másképpen gondolkodnak, és van egy közterületi reklámpiac, amit igenis szabályozni kell. Azt, hogy mekkora méretben, hogyan és miként helyezhetőek el a plakátok.

Csepreghy Nándor azt is mondta: nem hiszi, hogy az ellenzék megszólalási felületeit bármilyen formában visszavetné ez, hiszen most is látható, hogy a törvény elfogadása ellenére is „ilyen no name szervezetek folytatják ezt a tevékenységet”. Hogy a Fidesz hogyan vélekedik minderről, az az ő dolguk, véli az államtitkár, majd kiegészítette: ő a kormány nevében csak azért felel, hogy a parlament általi törvényeket betartassák.

Nem hisz Simicskának

A kérdésre – miszerint a Fidesz 2010-ben nem kapott számlát a plakátokról, noha mintegy 10 ezer 200 köztéri plakátot helyeztek ki – azt válaszolta: ne tekintsük kézpénznek azt, amit Simicska Lajos mond, következő 6-7 hónap úgyis csak a nyilatkozatháborúból fog állni.

Simicska Lajos nem kevesebbet állított, mint hogy büntetőfeljelentés megtételét tervezi a tulajdonát képző HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt. Az ok: az eddig belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta: ha voltak szabálytalanságok, azért az akkori tényleges tulajdonosok és vezetők felelnek.

atv.hu

További belföldi híreink