Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-09 10:23:00

24.hu: Bérelt luxusvillából jár dolgozni a gyerektáborok főnöke

A rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be nap mint nap a zánkai irodájába - írta a portál. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleményben cáfol.

A Balaton legnagyobb nyaralóhelye, az egykori zánkai úttörőtábor a közelmúltban került az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) tulajdonába. Az alapítvány főtitkári posztját a 2016-os alapítás óta Hornyák Tibor tölti be, és egyidejűleg ő lett az ügyvezető igazgató az Erzsébet Táborok Kft.-ben is.

A 24.hu arról ír, hogy Hornyák nem Zánkán lakik, az ügyvezető-igazgató az egész nyári szezonban a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A lap úgy tudja, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezetője egy olyan monoszlói villából jár dolgozni, amelynek piaci bérleti díja napi 110 ezer forint.

A házat egy luxusszálláshelyeket kínáló internetes oldal több budapesti apartman társaságában kínálja külföldi turisták és üzletemberek részére. Az oldal szerint a négy hálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá. A lap nem kapott tájékoztatást arról, hogy ténylegesen mennyiért bérlik az ingatlant, és ki fizeti a díjat. Az ingatlan a zánkai gyerektábor szomszédságában van.

Frissítés – A cikk megjelenése után az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleményben cáfolta a 24.hu információit.

Ebben hangsúlyozzák, hogy az alapítvány nem bérelt ingatlant és semmiféle bérleti díjat nem finanszíroz monoszlói ingatlannal kapcsolatban. „Az alapítvány sem a főtitkár sem más munkavállalója részére nem bérelt vagy bérel ingatlant sem a Balaton közelében, sem máshol. A sajtóban megjelent hírek és videó tudósítás sérti az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jó hírnévhez fűződő jogát: a híradásokban közölt téves és nem megalapozott információk és értesülések azt sugalmazzák, hogy az alapítvány egy monoszlói ingatlant négy hónapon keresztül rendkívül magas áron bérel. Ennek semmiféle valóságalapja nincs!” – írják.

Hozzáteszik: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem igaz az az állítás, hogy a Zánkához közeli monoszlói nyaralóban nyár eleje óta a főtitkár lakik. Hornyák Tibor főtitkár tájékoztatása szerint: „A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így azidő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat”.

atv.hu

További belföldi híreink