Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-08 09:17:00

Tvrtko hazugságvizsgálós interjúra hívta Vonát

A kérdésre, hogy miért hívnák ki Orbán Viktort egy hazugságvizsgálós vitára, Jakab Péter azt mondta az Egyenes Beszédben: Ez bevett dolog az Igazságszolgáltatásban.

Jakab szerint ígéret-cunami jön, és olyan ígéreteket fogalmaz meg a miniszterelnök, amikről tudja, hogy hazugság. Például a tizenharmadik havi nyugdíj, ami helyett csak egy tízezres utalványt kaptak. Évek óta nem vállal vitát Orbán, pedig jogállamban ez a szokás. Orbán Viktor ezt tényleg nem tenné meg.

A Jobbik szóvivője hozzátette: tudja, hogy Orbán nem vállalná, de ez szimbolikus cselekvés.

A kérdésre, miszerint Vona Gábor pártelnök vállalná-e a hasonló beszélgetést, hasonló körülmények között az Egyenes Beszéd stúdiójában, azt válaszolta: az elnök urat nem kell győzködni.

A béruniós plakátokhoz kapcsolódóan jelezte: nincs közük hozzá, bár a kezdeményezést ők állították fókuszba Magyarországon. Jakab szerint a plakáttörvény egyébként is útját állja annak, hogy plakátokat helyezzenek ki. Magánszemélyként is csak akkor lehet kihelyezni, ha nem pártok ügyeiről van szó.

A Jobbik szóvivője szerint a Magyar Gárda hasznos szervezet, hiszen segítő akciókkal járulnak hozzá az állampolgárok életének javulásához, és elutasította azt, hogy a Gárda atrocitásokat okozna. A kormányváltásra kitérve pedig azt mondta: a Jobbiknak országos választmányi döntése van arról, hogy senkivel nem fognak össze, és biztos benne, hogy a következő miniszterelnök Vona Gábor lesz.

atv.hu

 

 

Szavazzon Ön is a Nap kérdésére: 

További belföldi híreink