Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-07 07:20:00

Lemondott egy újabb Momentum-elnökségi tag

Lemondott a Momentumban betöltött elnökségi tagságáról Kádár Barnabás, a Nolimpia-kampány koordinátora, aki másfél éve tagként kezdte a munkáját, majd igazgató lett, tudta meg a 24.hu.

Lemondott egy újabb Momentum-elnökségi tag
Kádár Barnabás

Kádár a párt mostani küldöttgyűlésén jelentette be lemondását. Ő már a második a héten, aki távozik a párttá alakult mozgalom márciusban megválasztott, öttagú vezetőségéből. Szerdán Pottyondy Edina mondott le személyes okok miatt. Hozzá hasonlóan Kádár is a Momentum tagja marad.

"Voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak, ami természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt egy országos mozgalommá. A Momentumon belül továbbra is azokat a területeket és ügyeket fogom képviselni, amelyek az eddigi elnökségi tagságomat is alapvetően meghatározták: az adatelemzői munkát segítem, és a külföldi pártokkal tartom a kapcsolatot"

- magyarázta Kádár a kilépésének indokát. Fekete-Győr András pártelnök ehhez annyit tett hozzá, hogy köszöni az eddigi közös munkát, Kádár hozzájárult ahhoz, hogy napról napra erősödjön a Momentum.

A 24.hu úgy tudja, a lemondott elnökségi tagok helyére két hét múlva választanak újakat. A Momentum küldöttgyűlése arról is határozatot hozott, hogy nem vesz részt semmilyen választási összefogásban és tárgyalásokat sem folytat róla.

Ugyanakkor múlt pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fekete-Győr azt is mondta, hogy teljesen normális dolog, ha kilépnek egy elnökségből. Igaz ekkor még csak Potyondi Edináról tudott.

Ma kerestük telefonon a Momentumot, de azt a választ kaptuk, hogy csak az írásban feltett kérdésekre tudnak válaszolni.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink