Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-07 17:30:00

Gyárfás és Bienerth: A négyszemközti már megvolt

Gyárfás Tamás négyszemközti megbeszélést folytatott az úszószövetség elnökével és tudatta vele: a MÚSZ-ban senki nem csalt és senki nem lopott, "a gyanú is teljes mértékben megalapozatlan". Bienerth Gusztáv nem érti, Gyárfás miért veszi magára az ezzel kapcsolatos megjegyzeséseket.

Gyárfás és Bienerth: A négyszemközti már megvolt

Patthelyzet Gyárfás és Bienerth között, a négyszemközti megbeszélésük sem oldotta fel a kettejük közti feszültséget - legalábbis erre utal a portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás. Eszerint a volt MÚSZ-elnök, a 2017. évi FINA világbajnokság szervező-bizottságának tagja vasárnap nyílt levélben arra kérte Bienerth Gusztávot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, hogy az augusztus 7-20-ig zajló Masters vb alatt mindketten – az BP2017, illetve a MÚSZ képviselőjeként – az előttük álló feladatra, az újabb sikeres vb-rendezésre koncentráljanak. Gyárfás Tamás felhívta a figyelmet: az a tény, hogy a FINA elnöke,  Julio C. Maglione az elit eseményt minden idők legjobban rendezett világbajnokságának minősítette, nem altathatja el a szervezőket, hasonló teljesítményt kell nyújtani a Masters vb-n is.

Vélhetően a levél hatására dr. Bienerth Gusztáv találkozóra hívta Gyárfás Tamást, aki készséggel állt rendelkezésre.

„A két és fél órás megbeszélésen Bienerth Gusztáv elnök úr közölte velem, nem érti, miért veszem magamra a szövetség elmúlt két éves gazdálkodásával kapcsolatos megjegyzéseit, hiszen ő maga a május 21-ei közgyűlésen is hangsúlyozta, hogy ezek nem a volt elnökre vonatkoznak".

"Válaszként elmondtam, hogy a "Gyárfás-korszak" esetleges hibáiért felelősséggel tartozom. Határozott álláspontom, hogy a MÚSZ-ban senki sem csalt vagy lopott, a rendelkezésre álló anyagi források hűtlen kezelésének gyanúja meggyőződésem szerint a legteljesebb mértékben megalapozatlan.

Példás minősítés

Hangsúlyoztam, a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI sportállamtitkársága, mint felügyelőszerv mindenkor példásnak minősítette a MÚSZ gazdasági tevékenységét, mindez írásban is megfogalmazódott, a dokumentáció rendelkezésre áll. A MÚSZ tagszervezeteinek képviselői igényük szerint bármikor jogot kaptak bármely irat megtekintésére, azokat egyetértőleg fogadták, értékelték. A pénzügyi fegyelemre szükség van, ugyanakkor szerencsésebb lett volna, ha még mielőtt bárminemű negatív nyilatkozatra sor kerül, én, mint aki korábban huszonnégy évig vezettem a szövetséget, megismerem a Deloitte jelentését, módot kapok arra, hogy bármely megállapítást az általunk felkért szakértők is értékelhessék – és ha ezek után is marad még tisztázatlan kérdés, akkor lépjünk fel a leghatározottabban bárminemű szabálytalanság ellen.”

Gyárfás egyébként az ATV Híradójának azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha nem zajlana egy sárdobálás, oda-vissza.

„Aki dolgozik az nyilván még akarata ellenére is hibázik, és én tudom, mert mondják, nem én járok utána, hogy a jelen szövetségnek, már a január 8.-i időszaknak is vannak kikezdhető pontjai”.

Hozzátette, nem akarja bántani az elnököt, és beletaposni, hanem együtt kell működni, és ha volt hiba azt korrigálni kell.

Gyárfás Tamás hétfőn délben a reptéren fogadta Cornel Marculescut, a FINA ügyvezető igazgatóját, aki részt vesz és beszédet mond a Masters vb megnyitóján. „Dolgunk van jócskán – közölte a FINA legszűkebb vezetésében helyet kapó magyar sportdiplomata. "Változatlanul azt kérem, hogy az úszás, de mondhatom, a teljes magyar sport érdekében egymást kiegészítve valamennyi sportvezető fogjon össze. Nekem eltökélt szándékom, hogy a MÚSZ mindenkori elnökével vállvetve tevékenykedjek.”

További belföldi híreink