Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-01 14:09:00

Bienerth: Az úszószövetség nem áll a politika irányítása alatt

Nem mond le Bienerth Gusztáv. Az úszószövetség elnöke az atv.hu-nak úgy nyilatkozott: nem biztosították a bizalmukról a kormányzati politika szereplői, de azt sem mondták neki, hogy távozzon. Egyeseknek a lábára léphetett, ezért áskálódnak ellene – állítja Bienerth.

Nem, föl sem merül, hogy itt bárki bármit szólt volna nekem a politika részéről. Ha így is lett volna, én ezt visszautasítanám, hiszen a Magyar Úszószövetség nem a politika direkt irányítása alatt áll – így reagált Bienerth Gusztáv mai sajtótájékoztatóján az atv.hu kérdésére, hogy a „nagypolitika”, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, vagy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár részéről kapott-e bármilyen jelzést arról, hogy megingott benne a bizalom. „Vagy esetleg a bizalmukról biztosították-e önt ?” – kérdeztük. Az elnök válasza megismételt kérdésünkre így hangzott: „ez föl sem merült, nem is volt erről szó, és nem is feltételezem, hogy a jövőben erről szó lenne".

Munkatársunk ezután idézte Bienerthnek, hogy tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fürjes Balázs, a budapesti kiemelt projektekért felelős kormánybiztos egy kérdésre azt mondta, ő elgondolkodna, hogy elvállalja-e az úszószövetség elnöki posztját, de ezt először meg kell beszélnie a feleségével, Orbán Viktorral és Seszták Miklóssal. Bienerth erre azt mondta: „Szerintem nagyon sokan elvállalnák ezt a posztot. Ez egy munka, ez egy feladat. Január 8-án talán két évtized óta először titkos szavazással két körben engem választottak meg elnöknek. Én vagyok az úszószövetség elnöke. Kollégáimmal együtt keményen dolgozunk azért, hogy az ilyen sikerek folytatódjanak. Nincs arról szó, hogy lemondanék. Én ezt a munkát tovább viszem, és jó dolog az, hogy nagyon sokan szeretnének az úszószövetség elnöke lenni. Ez egy fantasztikus munka, sok sikerrel együtt, de hát az előbb elmondottak alapján sok támadás kereszttüzében is. Talán annyit még mondanék az előbb említett kormányzati szereplőkről, hogy legalább olyan heroikus munkát végeztek, mint amit a fiúk a medencében, az edzők a medence partján” – méltatta az elnök Sesztákot és Szabó Tünde államtitkárt, majd gratulált is nekik.

Bienerth Gusztáv arról is beszélt, hogy nincs semmi takargatnivalójuk, de számára megdöbbentő, hogy egy nappal a világbajnokság után „egyéni pitiáner sérelmek miatt egyesek bosszút forralnak” ellene. „Rossz hírem van a számukra, én a jövőre koncentrálok” – jegyezte meg. Szavaiból kiderült, a támadásokat annak tulajdonítja, hogy fel akarja számolni a „barterkorszakot", rendet akar a szövetségben, és ezzel bizonyos emberek lábára léphetett, érdekeket sért, de a támadás csak megerősíti abban, hogy így kell tovább vinni a szövetséget.

Sós Csaba: „Nem mondogatunk le"

Bienerth azt is elmondta, hogy tegnap az elnökség a támogatásáról biztosította. A támadások ugyan váratlanul érték, de nyilvánvaló, hogy nem szűnnek meg, és ezért azt kérte az elnökség tagjaitól, hogy távollétében „azt a kérdést beszéljék meg, hogy élvezi-e az elnökség támogatását továbbra is”.

A MÚSZ szövetségi kapitánya, Sós Csaba azt mondta: igaz, hogy négy elnökségi tagot ostromolnak, hogy mondjanak le, „de nincs arról szó, hogy lemondanának". „Lehet bárki az elnök, de álljon ki, mondja meg, hogy ő miért lesz jobb, mit fog csinálni! Intézze el, hogy a közgyűlésen kerüljön napirendre ez a kérdés, választassa meg magát, és akkor rendben van. Mi nem fogunk lemondogatni. Meg vagyunk választva, dolgozni akarunk. Ha valaki tud jobbat, álljon ki és vigye végig” – mondta Sós Csaba arra, hogy olimpikon úszók is Bienerth Gusztáv távozását látnák jónak a hírek szerint.

Ajánlom

További belföldi híreink