Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-28 12:30:00

Kincses Gyula: Az egészségügyet nem csak pénzzel kell megmenteni

Folyton arról hallunk híreket, hogy halott van a vécében, vagy, hogy penészes a parizer, arról viszont kevesebbet, hogy hogyan lehet kilábalni ebből – mondta Kincses Gyula az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva.

Kincses Gyula: Az egészségügyet nem csak pénzzel kell megmenteni

A volt egészségügyi államtitkár ezzel magyarázta, hogy miért hívta egyeztetésre a pártokat az egészségügy problémáinak megoldására. Kincses Gyula szerint

több pénzre van szükség az ágazatban, de ez önmagában még nem elég. Hosszútávú alapelvek szerinti egészségpolitikára lenne szükség

– tette hozzá a volt államtitkár.

Kincse Gyula azt is elmondta, hogy a pártok között egyelőre nincs cél, hogy merre akarnak haladni, de van vágy az összefogásra, és ha szakmáról van szó, nem is olyan durvák az eltérések. A Fidesz-KDNP-n kívül mindegyik párt elfogadta a meghívást a beszélgetésre.

A korábbi egészségügyi államtitkár arról is beszélt, hogy a jövőben is lesznek hasonló beszélgetések politikusok között, a felmerülő kérdéseket pedig újabb alkalmakon vitatják meg. A cél, hogy őszre legyen egy közös minimum – tette hozzá Kincses Gyula.

 

atv.hu

További belföldi híreink