Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-25 13:05:00

Momentum: üzleti titok a fesztivál költsége

Fekete-Győr András elnök nem tudta megmondani, mennyibe került a Momentum bodajki toborzó bulija, a Nyitás Fesztivál, ezért az ATV Start című reggeli műsorának vezetői a párt szóvivőjének is nekiszegezték a kérdést.

Momentum: üzleti titok a fesztivál költsége

A Momentum elnökét Tóta W. Árpád kérdezte a helyszínen az esemény költségvetéséről, de Fekete-Győr András egy félmondattal elütötte a választ, mondván: ő nem tudja, a szervezőket kell megkérdezni.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője arról számolt be az ATV reggeli műsorában, hogy a Nyitás Fesztivált a Momentum Catering Kft. szervezte, amely a párt rendezvényszervező cége, és ő szerződött a beszállítókkal, fellépőkkel.

A szerződések tartalma viszont üzleti titkot képez – jelezte a szóvivő, aki szerint ezzel a velük szerződő felek érdekeit is védik, hiszen, ha kiderülne a megállapodások tartalma, akkor sokan felháborodhatnának, hogy a Momentumnak miért ennyiért, vagy annyiért vállalták a fellépést az olyan sikeres formációk, mint a Wellhello, az Anima Sound System, vagy a Fran Palermo.

Havi ezer forint

„Miklós, némethszilárd-i úton jár!” – figyelmeztette a műsorvezető a politikust, mikor azt állította, hogy titkolózásukkal csupán egy „kellemetlen versengéstől” akarják megkímélni a piacot. A szóvivő elmondása szerint számítottak rá, hogy a buli veszteséges lesz, és a pártnak eleinte be kell majd szállnia a költségekbe, még ha van is bevétel a jegyárakból, a szállásközvetítésből, és az étel-ital értékesítéséből.

A konkrétumokat firtató kérdésre Hajnal Miklós végül annyit mondott, hogy pár tízmilliós nagyságrendre kell gondolni, hiszen a rendezvény valahol egy nagyobb tábor és egy kisebb fesztivál között helyezkedik el a piaci összehasonlításban. Hozzátette: tagjaiktól havi ezer forint tagdíjat szednek, és indítottak egy közösségi finanszírozással kapcsolatos kampányt, amelyen keresztül egy hét alatt 2 millió forint adományt kaptak.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink