Itthon

Benjamin Netanjahu: "Sok találkozás követi még a mostanit"

Feloldotta a TEK a korlátozásokat a fővárosban
július. 20. csütörtök 16:43

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön 15 órakor feloldott minden olyan személy- és létesítménybiztonsági intézkedést, amelyet Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök biztonsága érdekében vezetett be Budapest bizonyos részein - közölte a központ az MTI-vel.

A TEK a közleményben köszönetet mondott a közlekedőknek az együttműködésért és a türelemért, amely lehetővé tette, hogy az izraeli elnöki delegáció biztonságosan mozoghasson a budapesti programhelyszínek között. Hozzátették, hogy köszönet illeti a magyar társszerveket és az izraeli partnerszolgálat szakembereit, akik együttműködésükkel segítették a TEK munkáját és a küldöttség magas szintű védelmének megszervezését.

Így köszöntek el Netanjahutól
július. 20. csütörtök 15:15

Netanjahu elrepült Magyarországról
július. 20. csütörtök 14:48

Netanjahu ellátogatott a Duna parti Cipőkhöz
július. 20. csütörtök 14:09

Távozik Netanjahu, lezárások jönnek
július. 20. csütörtök 9:48

A Terrorelhárítási Központ tájékoztatja a közlekedőket, hogy Izrael Állam miniszterelnöke, Benjamin Netanyahu elutazása miatt 2017. július 20-án várhatóan 11.00 és 13.00 óra között forgalom-korlátozásokra kell számítani a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén.

A hatóságok - a közlekedőket segítve - a korlátozásokat csak a delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, az érintett útvonalak szakaszosan kerülnek lezárásra előreláthatólag legfeljebb 40 perc időtartamra.

Az esetlegesen előforduló kényelmetlenségek miatt a közlekedők megértését és türelmét kérik.

„Egy nap Bibivel: a Visegrádi Négyektől a Zsinagógáig”
július. 20. csütörtök 8:27

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel a címmel osztott meg képeket a Facebook-oldalán.

"A zsidóság elfoglalja méltó helyét"
július. 19. szerda 20:52

Sok látogatás követi még a mostanit, jövőre például a visegrádi négyek látogatnak Jeruzsálembe - mondta Benjámin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök kiemelte: ez jelentős fejlemény, és azt mutatja, hogy a zsidóság elfoglalja méltó helyét a világ nemzeti között. Hozzátette: van ellenállás ezzel szemben, hiszen vannak antiszemita mozgalmak, és a tradicionális antiszemitizmus mellett megjelent egy új, anarchista antiszemitizmus is, amely a radikális iszlámmal ölelkezik össze. Benjámin Netanjahu kitért arra is: a zsidó nép olyan, mint egy különleges fa: nagyon mély gyökerei vannak, de az ég, a jövő felé törnek ágai. Folyton kérdéseket tesznek fel és válaszokat adnak, de a zsidó nép e kettős sajátossága kellett az újjászületésükhöz - emelte ki. Hozzátette: ez sok más országgal, így a visegrádiakkal is összeköti őket, hiszen e nemzetek is büszkék a múltjukra és szeretnék együtt megragadni a jövőt. 

Köszöni Orbánnak a felújítást
július. 19. szerda 20:50

A cionizmus megszületésével megjött a pusztítás, amit Herzl előre látott, folytatta, ami nem csak az embereket, hanem a kulturát is pusztította. Netanjahu ennek apropóján köszönetet mondott Orbánnak, hogy magyar kormány felújított egy szerbiai zsinagógát, és ígérte, hogy a megnyitóra küldeni fog valakit.

Netanjahu: Herzl zseni volt
július. 19. szerda 20:48

Benjamin Netanjahu megköszönte Orbán Viktornak és feleségének azt a meleg fogadtatást, amivel fogadták őt és a delegációját. Azzal folytatta, hogy nem messze a zsinagógától született a modern Mózes, Herzl Tivadar, akit zseninek nevezett, aki előre látta a zsidóság üldözését. „Aki azt mondta, hogy a zsidó problémára egy zsidó állam a megoldás” – mondta.

Orbán büszke a hazai zsidóságra
július. 19. szerda 20:45

Orbán úgy folytatta: büszke arra, hogy a magyar zsidó kultúra reneszánszát éli, ha küzdelmek árán is. Netanjahu azt mondta neki, Izrael titka az a tudás, hogy hogyan lehet a legkevesebből a legtöbbet kihozni. Reméli, hogy ezt a tudást egyszer sikerül eltanulni.