Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-17 19:01:00

Megérkezett Budapestre az izraeli miniszterelnök - videó

Benjamin Netanjahu személyében a rendszerváltás óta első ízben látogatott Budapestre izraeli miniszterelnök, aki az Orbán Viktorral folytatandó kétoldalú tárgyalás mellett a visegrádi négyek kormányfőivel is találkozik.

Megérkezett Budapestre az izraeli miniszterelnök - videó
Fotó: Facebook

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellet, kora este megérkezett Budapestre Benjamin Netanjahu.

Az izraeli miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a repülőtéren Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta. fotó: facebookFotó: Facebook

Az izraeli miniszterelnök beszámolója szerint meleg fogadtatásban részesítették a leszállást követően, és hozzátette: izgatott, hogy ő az első izraeli miniszterelnök, aki Magyarországra látogat, amióta a két ország megújította a diplomáciai kapcsolatait.

Benjamin Netanjahu és felesége csütörtökig lesz Budapesten. Részt vesz a visegrádi négyek tanácskozásán és találkozik majd Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is.

A látogatásra nem akármilyen időpontban kerül sor: a jeruzsálemi külügyminisztérium vasárnap vonta vissza a budapesti izraeli nagykövetnek a magyar kormány Soros-ellenes plakátkampányát bíráló nyilatkozatát, továbbá élesen bírálta Soros Györgyöt, akit az Izrael elleni bojkottmozgalom egyik vezető erejének tekintenek.fotó: mtiFotó: MTI

A politikus vasárnap még Párizsban járt és a francia zsidók 1942-es tömeges letartóztatására emlékező rendezvényen vett részt. Netanjahu és felesége ezt követően hétfőn Franciaországból érkezett Budapestre. Kedd reggel Orbán Viktor miniszterelnök üdvözli majd az izraeli miniszterelnököt a Parlamentben.


Találkozásuk után a két vezető sajtótájékoztatót tart, majd a kormányfők és feleségeik négyesben ebédelnek.

Délután Netanjahu koszorút helyez el a Hősök terén lévő Hősök emlékkövénél, majd találkozik Áder János köztársasági elnökkel. A találkozó után az izraeli miniszterelnök ismét találkozik Orbán Viktorral, és együtt vacsoráznak.

Szerdán Netanjahu részt vesz a V4-ek találkozóján, délután pedig Orbán Viktorral együtt egy magyar-izraeli üzleti fórumon vesznek részt. Este Netanjahu meglátogatja a Dohány utcai zsinagógát, és találkozik a helyi zsidó közösség vezetőjével. Netanjahu repülőgépe csütörtök délben indul vissza Izraelbe.

 

atv.hu

További belföldi híreink