Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-17 16:22:00

Kovács Béla szerdán ott lesz az ügyészségi kihallgatáson - állítja képviselőtársa

Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő azt mondta az atv.hu-nak: Kovács Béla képviselőtársa arról tájékoztatta őt Brüsszelben, hogy meg fog jelenni szerdán Budapesten az ügyészségen, ahol ki akarják hallgatni – ezúttal nem kémkedés, hanem költségvetési csalás gyanúja miatt.

Kovács Béla szerdán ott lesz az ügyészségi kihallgatáson - állítja képviselőtársa
Kovács Béla

Szerdán meg fog jelenni az ügyészségi kihallgatásán Kovács Béla – ezt Balczó Zoltán mondta el az atv.hu-nak, miután maga Kovács Béla mondta neki ezt Brüsszelben.  

A Jobbik európai parlamenti képviselőjét július 19-ére, azaz szerdára ismét gyanúsítottként idézett be a Központi Nyomozó Főügyészség. Kovácsot jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt már június 23-án ki akarták hallgatni, de akkor nem ment el.

Kovács Béla utóbb azt nyilatkozta, Abháziában járt, kisebb baleset érte, orvosi ellátásra szorult, a telefonvonal és az internetszolgáltatás pedig a térségben nem működött megfelelően.

Azt azonban visszautasította, hogy ott bujkált volna, ahogyan azt a kormánypárti sajtó állította. Egy brüsszeli fotót is mellékelt aznap állítása alátámasztására. (A jogi képviselője akkor azt mondta, ügyfelét külföldön, kórházban kezelik.) A gyanú szerint Kovács Béla 2012-ben, illetve 2013-ban uniós költségkeretének terhére gyakornoki szerződést kötött három magánszeméllyel, ők azonban semmilyen munkát nem végeztek, és még csak nem is jártak Brüsszelben.

Szerdán tehát – Balczó Zoltán állítása szerint – ott lesz az ügyészségi meghallgatásán. Ha ezt nem tenné és nem mutatna hivatalos orvosi igazolást, a Központi Nyomozó Főügyészség elrendelhetné az elővezetését, ha pedig nem találnák, kiadhatnák ellene a nemzetközi elfogatóparancsot is.
Balczó Zoltán abszurdnak nevezte, hogy ma Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében tartott sajtótájékoztatóján bírálta, hogy noha az EP már felfüggesztette a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát és az Európai Parlament, valamint a magyar ügyészség is beidézte meghallgatásra, eddig ezeknek nem tett eleget.

"A kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított jobbikos politikus hónapok óta bujkál, legutóbbi, június 23-ára tervezett meghallgatásával kapcsolatban pedig gyenge fedősztorit hozott arra, miért nem tudott ott lenni” – mondta a kormánypárti politikus. Balczó Zoltán erre reagálva azt mondta, az ő tudomása szerint Kovács Béla "alsó hangon" 4-5 alkalommal volt már kihallgatáson, "mondhatni az ügyészségre jár" – állítja képviselőtársa Kovács beszámolója alapján.

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

További belföldi híreink