Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-17 06:59:00

Két órára megállt az élet a polgármesteri hivatalokban

Országszerte sztrájkolnak az önkormányzatoknál reggel nyolctól. Az érintett mintegy száz polgármesteri hivatalban reggel két órára megáll az élet, a dolgozók ugyanis 10-ig nem dolgoznak majd.

Az ügyintézés is szünetelni fog, csak sürgős esetekben tesznek kivételt. A közszolgák azért döntöttek a sztrájk mellett, mert kilenc éve nem emelték a fizetésüket. Októbertől 25 százalékos béremelést kérnek. A konkrét követelésekről eddig nem tudtak megállapodni a kormánnyal.

A Liga Szakszervezetek vezetője szerint a helyzetet az is nehezíti, hogy eltérő feltételekkel foglalkoztatják az állami, a járási és az önkormányzati tisztségviselőket.

Hétfőn két órára megáll az élet a polgármesteri hivatalokban

 

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben - mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

az mkksz sajtótájékoztatóján boros péterné beszél (fotó: mti)AZ MKKSZ sajtótájékoztatóján Boros Péterné beszél (Fotó: MTI)

atv.hu

További belföldi híreink