Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-17 13:37:00

Fordulat: Balog utasítására maradhat a Szinyei igazgatója

Balog Zoltán a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását - derül ki az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkárság szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből.

A kora délután megküldött kommünikéből kiderül, bár az iskolai igazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel

arra utasította Palkovics László államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.

A történet előzménye az, hogy a hétvégén a sajtóban megjelent, nem hosszabbította meg a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását az oktatási államtitkár. Palkovics László oktatási államtitkár indoklás nélkül utasította el pályázatát a posztra egyébként egyetlenként jelentkező iskolavezetőnek.


Egy évvégi értekezleten a tanárok, dolgozók több mint 90 százaléka szavazott a jelenlegi igazgató és tervei mellett. Ezért döbbenten értesültek a döntésről. Már a szülők is elkezdtek szervezkedni. Egy anya például körlevelet indított, amelyben azt írja: felháborítónak tartja, hogy a politika beleszól az iskola életébe, és hiányolja az indoklást is az igazgatói pályázat elutasításának okairól. 

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, illetve volt diákok, tanárok utaztak.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

 

További belföldi híreink