Itthon

Vizes vb: Elképesztő fölénnyel nyertek a női pólósok - frissül

A vizes vb 5. napjának legszebb képei - galéria
július. 19. szerda 7:20

FINA 2017 Budapest - 5.nap legszebb képei

 

A szerdai nap programja
július. 19. szerda 7:08

szinkronúszás (Városliget):
egyéni szabad gyakorlat, DÖNTŐ 11.00
csapat, szabad gyakorlat, selejtező (Magyarország) 19.00

nyíltvízi úszás (Balatonfüred):

női 5 km (Novoszáth Melinda, Juhász Janka) 10.00

műugrás (Duna Aréna):

férfi 3 m, selejtező (Bóta Botond, Ligárt Ábel) 10.00
férfi 3 m, elődöntő (Bóta Botond?, Ligárt Ábel?) 15.30
női toronyugrás (DÖNTŐ) 18.30

vízilabda (Margitsziget), férfiak, 2. forduló:

    A csoport:
Kanada-Kazahsztán 18.50    
Brazília-Montenegró 21.30

    B csoport:
Franciaország-Ausztrália 9.30
Magyarország-Olaszország 20.10

    C csoport:
Dél-afrikai Köztársaság - Görögország 10.50
Spanyolország-Szerbia 12.10

    D csoport:
Oroszország-Horvátország 13.30
Egyesült Államok-Japán 17.30

Az keddi nap érmesei - Galéria
július. 19. szerda 6:57

Galéria: FINA 2017 Vizes világbajnokság - 5.nap érmesei

 

Nem jutott döntőbe a magyar szinkronúszó páros
július. 18. kedd 23:25

A huszadik helyen zárt a szinkronúszó párosok szabadgyakorlatának selejtezőjében, így nem jutott döntőbe a Kiss Szofi, Schwarcz Anett duó a magyarországi vizes világbajnokság keddi napján, a Városligetben. A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz páros kapta a legmagasabb pontszámot (96,6333).

A páros szabadprogramban a duóknak három percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A párosok tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a "menet közben" bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése határozzák azt meg.

Az olasz női vízilabdázók kiütötték a brazilokat
július. 18. kedd 22:40

Az olimpiai ezüstérmes olasz női vízilabda-válogatott 18-4-re legyőzte Brazília csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten. A mezőny legeredményesebb játékosaként az olasz Giulia Enrica Emmolo és Valeria Palmieri is négy gólig jutott.

Áder János és felesége is a helyszínen szurkolt a magyar női pólósoknak
július. 18. kedd 22:02

Fotó: MTI

Francia győzelem a műugróknál
július. 18. kedd 21:24

A Laura Marino, Matthieu Rosset páros győzött a műugrók csapatversenyében a magyarországi vizes világbajnokságon. A francia kettős a júniusi Európa-bajnokságon is a legjobbnak bizonyult, ezúttal pedig Franciaország első vb-érmét szerezte műugrásban. A keddi döntőben 19 páros versenyzett a Duna Arénában, magyar induló nem volt köztük. A mexikóiak végeztek a második, az amerikaiak pedig a harmadik helyen. A csapatversenyt Európában bemutató jelleggel először a 2010-es budapesti kontinensbajnokságon rendezték meg, hivatalosan pedig a 2012-es Eb-n debütált. Világbajnokságon először két éve, Kazanyban volt csapatverseny.

Ebben a számban a csapatokat alkotó két-két versenyző egyénileg három-három ugrást mutat be, és legalább egyet-egyet mindkét csapattagnak mindkét magasságon - 3 méteren, illetve 10 méteren - végre kell hajtania.

Franciaország-Magyarország (negyedik negyed) 5:24
július. 18. kedd 21:01

Az utolsó negyed ráúszásában a franciák hozzák el a labdát, de nem jutnak el a kapunkig, Bujka negyedik gólját dobja a mérkőzésen. Czigány Dórát állítják ki szabálytalanság miatt, a franciák emberelőnyben támadnak, viszont Gangl Edina védi a lövést. Újabb francia támadást védett Gangl Edina, a szöglet után újabb kiállítás, a franciák pedig a kapufát találják el. Csabai többször is a kapufát találja el, a negyedben még csak egy gól volt. Gangl Edina hatalmas védést mutatott be, így kimaradt a franciák 5 méterese, majd Keszthelyi és Antal Dóra is betalál. Bár a franciák azt gondolták nincs játékban a labda, Antal odament és bedobta, így a meccs végeredménye: 5:24.

Franciaország-Magyarország (harmadik negyed) 5:20
július. 18. kedd 20:47

A harmadik negyed ráúszásnál elhozzuk a labdát, a kapufáról hozzánk pattan vissza a labda, Tóth Ildikó találatával 2:15-re vezetünk a harmadik negyedben. A franciák egy rossz passzal eladják a labdát, Takács Orsolya hatalmas góljával 2:16-re módosul az állás. Kettős emberelőnyből Franciaország szépít, a harmadik negyedben a harmadik találatukat érvényesítik. Szilágyi lövésével újabb találat, hatalmas a különbség a két csapat között. Az első akciógólját is megszerzi a francia csapat. Szücs is betalál, a franciák támadását blokkoljuk, Bujka hatalmas gólt lő, 4:19. Középről Antal Dóra megszerzi a magyarok 20. gólját. A harmadik negyed végén ismét gólt lőnek a franciák.

Franciaország-Magyarország (második negyed) 2:14
július. 18. kedd 20:28

A második negyed ráúszásnál a franciák hozzák el a labdát, majd Bujka szabálytalankodik, ötmétereshez jut az ellenfél, amit be is dobnak, ezzel megszerzik első góljukat. Illés Anna után Czigány Dóra is betalál, így már 1:9 az állás. Csabai Dóra megszerezte első gólját, majd Bujka kétszer is betalál: 2:12-re vezetnek a magyarok. Őrült tempóval támadtunk, majd Czigány simán betalált a bal sarokba. Támadóhiba miatt elvették a franciáktól a labdát, így újra mi támadunk, Gurisatti lövésével 14:2 a második negyed végén.