Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-14 14:45:00

Pharaon-ügy: Érdekes dolgokra bukkant a képviselő

A Belügyminisztérium felelősségét kutatja a januárban elhunyt Ghaith Pharaon szaúdi dollármilliárdos Magyarországra való bejutása miatt Demeter Márta, független országgyűlési képviselő.

Demeter Márta az ATV Start pénteki adásában hangsúlyozta,


nem Pharaon után nyomoz, hiszen róla mindent tudni lehet, hanem a Belügyminisztérium, és a felügyelete alá tartozó hatóságok munkáját vizsgálja.

Elmondta, hogy többször volt a Bevándorlási Hivatalban iratbetekintésen, és azt tapasztalta, hogy hiányos az iratanyag. Nincs tartalomjegyzék, ami szerinte már gyanús, nincs az Alkotmányvédelmi Hivatal által írt szakvélemény arról, jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot Pharaon, és nincs a vagyoni helyzetéről sem igazolása, csak a tiszteletbeli jordán konzul írása, hogy effektíve ő tartja el Pharaont – sorolta a független képviselő. 

Hangsúlyozta: nem az a lényeg, hogy mit követett el a már fél éve már halott ember, hanem az, hogyan juthatott be az országba, amikor tudni lehetett róla, hogy az FBI körözi, és köze lehetett a terrorizmus finanszírozásához. Beszélt arról is, hogy Pharaon esetében látszik a tudatosság, hogy magán üzleti érdek miatt minden biztonsági szempontot felülírva jött az országba, addig


Magomed, csecsen származású férfi esetében – aki után szintén vizsgálódik – azt sem lehet tudni mióta tartózkodik az országban, hogyan jött be, milyen útlevéllel, és amikor egy videó felvétel által is bizonyítottan megfenyegette Komáromy Gergő aktivistát, miért nem tartóztatták le.

„Ezek után felmerül a kérdés, hogy hány olyan ember flangál szabadon az országban, akinek semmilyen irata nincsen?” – mondta.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink