Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-16 07:15:00

Kukázik a magyar világcsúcstartó

Ha nem Magyarországon született volna, talán már híres és gazdag labdazsonglőr lenne. Így viszont a hajdúhadházi szegénysoron tengeti az életét, kukázásból él és a földön alszik. A házából már az ablakkeretet is kilopták. De vajon mi a legnagyobb álma? László Gyula szomorú története a Heti Naplóban.

Van egy enyhén értelmi fogyatékos fiú Hajdúhadházon, aki csodadolgokra képes a labdával. László Gyula olyanokat tud, mint a legnagyobb világsztárok, Messi, Ronaldo, Neymar vagy a többiek. Persze ő nem focista, csak egy zsonglőr,


aki kukázásból él, betonpadlón alszik, a házát pedig téglánként lopják el a feje fölül Hajdúhadházon.

Megdöbbentő, de László Gyula tízszeres Guinness-rekorder, aki éppen a következő világcsúcsára készül. Az az álma, hogy a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetején bűvölje a labdát. Ez lenne élete legnagyobb rekordja. Ehhez persze pénzre van szükség, amiből Gyulának – finoman szólva – nincs túl sok. Az összes jövedelme a 22 ezer 800 forintos segély, amiből havonta 3000 forintot tesz félre a nagy utazásra.

„Ha tíz év alatt fogom összegyűjteni, akkor tíz év alatt utazok ki. Akkor is tudom, hogy van egy álmom, amiért minden nap felkelek. És küzdök, küzdök, küzdök minden nap. Ugye, hogyha nincsenek álmaink, akkor miből élünk?” – tette fel a kérdést a nehéz sorsú férfi.

atv.hu

További belföldi híreink