Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-13 07:54:00

Oláh Gergő élesen kritizálta a cigánykirályt

Cigánykirály-választást tartottak Gyöngyösön. Volt ott paripás hintó és koronázási ékszer. Oláh Gergő nem hisz abban, hogy ez a megmozdulás változást idézhetne elő – írja a Bors.

Oláh Gergő élesen kritizálta a cigánykirályt

Oláh Gergőt ritkán látjuk kiakadni, de most történt valami, amitől – ahogy ő fogalmaz – lesül a bőr a képéről. Cigánykirály-választást tartottak Gyöngyösön, ahol a városközpontban nem kevesebb, mint két király, Szent István és Kanalas Sándor, közismertebb nevén Pati Gyuszi volt egyszerre jelen, igaz, az előbbi csupán szoboralakban. Pati Gyuszi a jeles eseményre talpig fehér öltönyben és vérvörös selyemingben egy két ló által húzott lovas kocsin érkezett. Később már volt limuzin és nagy vacsora is, bár ezek költségét erősen vitatták a megválasztott megyei főurak a hatvan-online.hu értesülései szerint. A cigánykirály nem más, mint a vajdák legfőbb felettese, aki megválasztása után kapcsolatba lép bolgár és román királyi partnereivel is.

Oláh Gergő tudatosan igyekszik jobb fényben feltüntetni a cigányságot, és van pár eszköz, amire határozottan nincs szüksége ehhez, például paripás hintóra és koronázási ékszerekre. „Lehet, hogy azt mondja a cigánykirály, hogy az iskolának és a munkának van jövője, de dühítő a körítés, ahogy ezt teszi” – közölte a Borssal az énekes.

„Sajnos nem nagyon hiszek abban, hogy ez a megmozdulás változást idézhetne elő, mert bár koronában és aranyfogsorban nincs hiány, hitelességben sajnos annál inkább. Mindenesetre sok szeretettel várom, hogy történjen valami ott a városban – vagy terjedjen bármeddig is a királysága.”

Gergő a Roma Soullal az örömzenén felül fontos üzenetet is közvetít, ezt már a zenekar megalakulása is mutatja. Roma és nem roma zenészek zenélnek együtt és alkotnak valami újat. Első daluk, a Fekete-fehér arra szólítja fel a romákat, hogy viselkedjenek úgy, hogy büszkék lehessenek rájuk az emberek. Gergő és a Roma Soul pedig nemcsak a színpadon, de a magánéletben is igyekszik valós segítséget nyújtani.

„Rengeteg olyan roma gyerektáborba mentem el, ahol a kicsik a mélyszegénységből jöttek. Elmondtam nekik, amin én átmentem, és felhívtam a figyelmüket arra, hogy ha vannak álmaik, céljaik, és küzdenek is értük, akkor nincs lehetetlen a számukra. A baj ott kezdődik, hogy ezeknek a gyerekeknek nincsenek se álmaik, se céljaik, mert az egyetlen cél, amit valaha ismertek, az az életben maradás. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb segítség a nehéz sorsú romáknak nem az, ha beül közéjük egy állítólagos király, hanem az, ha lehetőséget kapnak arra, hogy valódi céljaik lehessenek” – jelentette ki a Borsnak Oláh Gergő.

atv.hu

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink