Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-12 07:48:00

Bíróság elé állt Mengyi Roland

A Voldemortként elhíresült fideszes képviselő és hat társának különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt kezdődött ma a büntetőpere.

Bíróság elé állt Mengyi Roland

Szerdán a Fővárosi Törvényszéken kezdődött E. Zsoltnak és hat társának a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatti büntetőpere.

A vádlottak egyike Mengyi Roland, a Fidesz–KDNP képviselője.


Mengyi mentelmi jogát tavaly szeptember 12-én függesztették fel, a Központi Nyomozó Főügyészség október 10-én gyanúsítottként hallgatta ki őt és társait, majd áprilisban vádemelés következett. Mengyi tagadja a bűnösségét 

– írja a Magyar Idők.

A vád szerint Mengyi és társai 2015 tavaszán elhatározták: elérik, hogy a szociális szövetkezetek számára EU-forrásból származó pályázatot írjanak ki, és az elnyerhető összeget jogellenesen megszerezzék. Az ügyészség szerint a politikus a pénzből történő részesedés fejé­ben vállalta, hogy a kiírás érdekében közreműködik, a társaival pedig azt közölte: ötmillió forintot kell fizetniük a döntéshozónak ahhoz, hogy hivatalos útra terelődjön a pályázat, míg további ötmillió forintot a pályázat kiírásáért. Az érintettek összegyűjtötték az első részletet, amit Mengyi barátjának juttattak el.

A vádlottak célja az ügyészség szerint az volt, hogy az elnyerhető pénzhez hozzájussanak, a pályázat megvalósítására alkalmas tevékenységeket nem akartak végezni.

atv.hu

További belföldi híreink