Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-11 19:44:00

Megvette a kormány a dél-budai szuperkórház telkét

A hírt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorban.

A kormánypárti Magyar Idők szombaton azt írta, elképzelhető, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó városrészben épül fel a dél-budai szuperkórház.

A lap a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva közölte, hogy amennyiben július 8-ig nem kötik meg a szerződéseket az egészségügyi központ helyszínéül javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez, a kormány visszalép a vásárlástól, és más helyszínen valósítja meg a beruházást.


„Bréking: a kormány megvette a telket”, jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában Balog Zoltán.

A tárcavezető elmondta, hogy a Magyar Idők korábbi információjával szemben, az eredetileg is tervezett helyszínen, a XI. kerületi Törökugratónál fog megépülni, a várhatóan 1500 férőhelyes új kórház. Azt is bejelentette Balog Zoltán, hogy néhány héten belül a további budapesti fejlesztésekről is dönt a kormány, ezekre több száz milliárdot szánnak.

„Nem vagyok Sztálin elvtárs”

Balog Zoltán reagált arra is, hogy nyitott mellkassal kellett egy gyermeket átszállítani az Országos Kardiológiai Intézetből egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség. "Ha kell Magyarországon mondjuk 300 CT, és eddig volt 40, most meg van 80, akkor az mégiscsak egy jobb helyzet, mint korábban volt" – fogalmazott, hozzátéve, hogy az említett számok nem pontosak.

"Nem vagyok Sztálin elvtárs, nem vagyok Ferenc József, nem mondom, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó" – jelentette ki, és hozzátette: soha nem mondta, hogy a magyar egészségügy rendben van, azt mondta, hogy látható a fejlődés. Balog Zoltán hosszasan sorolta az eredményeket, szerinte „álhírek” helyett szólhatnának arról is a hírek, hogy kétszer annyi CT és MR van, mint volt 2010-ben. "Nem kell álhírekkel tetézni, a meglevő rossz híreket" – hangsúlyozta.

A tárcavezető az adásban elismerte, hogy a vidéki kórházakban nagyobb az elégedettség, mint a fővárosiakban, és szerinte ez jogos is. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: hamis hírekkel, álhírekkel el lehet bizonytalanítani az embereket, pedig az egészségügy a bizalomra épül.

A Soros-plakátokról is beszélt a miniszter. Azt mondta, bízik benne, hogy akik döntöttek arról, hogy kiteszik ezeket a plakátokat, azok időben döntenek majd a levételéről is. Ráadásul szerinte az új plakáttörvénynek nem is biztos, hogy megfelelnek ezek a plakátok, így ha hatályba lép az új szabályozás, akkor szerinte le fognak kerülni a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok.

„A gyűlölködés helytelen, a jogos önvédelemre viszont szükség van” – fogalmazott. Balog Zoltán azt mondta egy olyan embert támadnak, aki árt ennek az országnak: migránsokat akar behozni, és meg akarja dönteni a magyar kormányt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink