Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-10 16:25:00

Vizes vb: Csak az ugrótorony nem készül el a megnyitóra

Négy nap múlva kezdődik a vizes világbajnokság Budapesten. A Batthyány téri ugrótorony még nincs teljesen kész, a többi budapesti helyszín viszont már nagyrészt igen. A füredi létesítményekről a szóvivő nem nyilatkozik.

Vizes vb: Csak az ugrótorony nem készül el a megnyitóra

Áldatlan állapotokról számolt be a Magyar Narancs július elsején a közelgő vizes világbajnokság kapcsán. A szinkronúszó számokat a Városligetben rendezik meg, egy 6 ezer fő befogadására alkalmas mobil lelátót építenek a Városliget mellé. A lap helyszíni beszámolója szerint néhány tízcentis víz maradt a csónakázó tóban, ami rettenetesen büdös volt.

Borsa Miklós a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője viszont portálunknak azt mondta, mindez csak a nagy esőzések miatt volt, és bárki, aki meglátogatja a Városligetet, láthatja, hogy a városligeti szinkronúszó helyszínen már nincs se iszap, se mocsár.

1,6 milliárd forintot költöttek a Hajós Alfréd uszoda és a Széchy uszoda felújítására, a margitszigeti uszodákban egy 33 és két 50 méteres medence, tanmedence, műugró medence van, az átadásra csütörtökön kerül sor. A Margitszigeten már csak a színpadot kell megépíteni, illetve a kirakodó árusok saját helyeinek felépítésére kerül sor.

a dagály strand helyén épülő uszodaA Dagály strand helyén épülő uszoda

Borsa azt is elmondta, hogy a Red Bull Air Race miatt csúszott a Batthyány téri ugrótorony építése, de már javában zajlanak a munkálatok, ahol július 23-án már gyakorolni fognak a versenyzők, viszont ezzel sincsenek még elcsúszva, hiszen a világbajnokság utolsó 3 napján lesznek az óriás toronyugró számok. Borsa szerint addigra elkészülnek az ugrótoronnyal, ami úgy is fog kinézni, ahogy a látványtervben bemutatták. A szóvivő szerint egyébként az ugrótorony kivételével minden budapesti helyszínnel elkészülnek a megnyitóig.

Február 21-én Fürjes Balázs bejelentette, hogy átadták a Duna Arénát, a vizes-vb színhelyéül szolgáló uszodát a Forgách utcai metróval összekötő Dagály sétányt pedig június 9-én adták át.

Balatonfüred még épül

A világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeit, illetve a vb-t követő Masters világbajnokság versenyeit Balatonfüreden tartják. Ide egy mélygarázst és egy parkolóházat építenek, a mélygarázs építési költsége a tervezett 800 millió forintról 1,8 milliárdra ugrott. A füredi építkezésről is kérdeztük a szóvivőt, ő azonban a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatalhoz irányított minket. Megkerestük a hivatalt, választ eddig nem kaptunk a kérdéseinkre.

Balatonfüreden a június 15-i határidőre nem készültek el, majd a határidőt kitolták június 30-ra, ám a helyszín addigra sem készült el.


Stones helyett Sandé, Sandé helyett Green

Korábban az index írta meg, hogy a Rolling Stones lehet a nagyszabású nyitóünnepség sztárvendége, legalábbis őket szerették volna a szervezők, végül Emeli Sandéra esett a választás.

A világhírű énekesnő azonban betegség miatt lemondta minden európai fellépését, így mégsem ő lesz a Duna vizén megtartandó ünnepség sztárfellépője, hanem CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai művész.

ceelo greenCeeLo Green

A 3,4 milliárdos megnyitó show technikai előkészületei befejeződtek, vasárnap elkezdődtek az összpróbák – ezt Káel Csaba a nyitó-és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója mondta szombat esti budapesti sajtótájékoztatóján.

A 17. FINA Világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának.

 

 

 

Szavazzon itt a nap kérdésére:

További belföldi híreink