Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-10 06:25:00

Félreértés: Nem kapnak újabb emelést a vasutasok

Már megkapták a vasutasok annak a béremelésnek egy részét, amelyről szombaton a nemzeti fejlesztési miniszter még jövő időben beszélt. Seszták Miklós egy vasutas napi rendezvényen Orbán Viktor levelét olvasta fel, aki azt írta: 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal "fogjuk" emelni a vasúti dolgozók bérét. A jövő idő miatt többen azt remélték, újabb emelést kapnak idén. További részletek a videóban.

Újabb béremelésben reménykedtek néhányan a MÁV-nál. A miniszterelnök ugyanis azt írta egy levélben a vasutasoknak: 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal fogjuk emelni a dolgozók bérét. A valóság ezzel szemben az, hogy az ígért béremelés 2017-re eső részét már megkapták a munkavállalók.

Egy anonimitást kérő jegyvizsgáló szerint jól jött az emelés, de bérfeszültséget okozott a cégen belül. A MÁV által kínált bért azonban sokan kevesellhetik, ugyanis riportalanyunk szerint érezhető a létszámhiány a jegyvizsgálók, a kocsivizsgálók, sőt, még a jobban fizetett mozdonyvezetők körében is.  

A nemzeti vasúttársaság megerősítette: valóban nincs szó újabb béremelésről. Azt írták: márciusban az állami tulajdonos jóváhagyásával a MÁV-csoport három évre szóló bérmegállapodást kötött az érintett szakszervezetekkel. Ennek értelmében 2017-ben 13, jövőre 12, 2019-ben pedig 5 százalékos a bérfejlesztés átlagos mértéke.

atv.hu

További belföldi híreink