Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-07 08:32:00

Lemondta Emeli Sandé a vizes vb megnyitóját

Se a Rolling Stones, és most már Emeli Sandé sem lép fel a vizes vb megnyitóján. A stábban többen nagy fejetlenségről számoltak be. Az utakon is nagy fejetlenségre lehet számítani: óriási lezárások jönnek.

Lemondta Emeli Sandé a vizes vb megnyitóját

Se a Rolling Stones, se a végül beígért Emeli Sandé nem lép fel a vizes vb július 14-i megnyitóján – tudta meg a 444. Sandé egészségügyi okokra hivatkozva mondta le a koncertjét, már corki koncertjén se lépett fel emiatt, de állítólag az egész turnéját lemondta. A FINA megerősítette a lap értesülését.

A megnyitó és a záróbuli összesen 4,3 milliárd forintba kerül a magyar államnak, ebből előbbi 3,4 milliárd forint, de ez főként a terület kialakítására, a multimédiás-, videós- és pirotechnikai megoldásokra megy el a Lánchíd pesti hídfőjénél.

A lap azt írja, a stábból többen azt mondják, nagy fejetlenség és kommunikációs zavarok jellemzik a szervezést. Az alapvető problémát az okozza, hogy nincs megfelelő koordináció a megbízott szereplők között.

A BP2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a felelős a rendezvényért, a szervezőbizottságot Seszták Miklós miniszter vezeti, de több miniszter is ott ül a vezetésben. Az ügyvezető Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség egykori főtitkára, a show koordinálása is az ő feladata. A show lebonyolítóit meghívásos közbeszerzési pályázaton választották ki, a művészeti megvalósítás a Káel Csaba vezette MÜPA kezébe került, a technikai megvalósítás pedig a francia ECA2-ébe. Kettőjük közt van némi fennakadás, a franciák az 1,8 milliárdos számla mellett újabb és újabb követelésekkel áll elő, miután nem volt elég pontosan meghatározva, mit is vállaltak az eredeti összegért.

Lezárások

Péntektől keddig, majd csütörtökön esténként, fél tizenegytől hajnali fél ötig lezárják a forgalom elől a Lánchidat, valamint a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között,

a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

Szerdán már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A forgalomkorlátozások miatt változik egyes közösségi közlekedési járatok - D11-es és D12-es hajó, 2-es, 19-es és 41-es villamos, a 15-ös, 115-ös, 16-os, 105-ös, 916-os és 990-es busz - útvonala.

atv.hu

További belföldi híreink