Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-07 06:45:00

Kósa a Fidesz-frakcióvezetés helyett kormánybiztos lesz?

Szokatlan lépést mérlegel Orbán Viktor. Portálunkhoz olyan információk jutottak el a kormánypárt személyi kérdéseire rálátó forrástól, hogy a kormányfő azt fontolgatja: visszahívja Kósa Lajost a Fidesz-frakcióvezetői tisztségéből, mert a Modern Városok projekt kormánybiztosságát bízná rá.

Kósa a Fidesz-frakcióvezetés helyett kormánybiztos lesz?

Hivatalos döntés még nem született a kérdésben, de portálunknak egy magas rangú fideszes politikus arról beszélt:

a kormányfőnek egy ideje már határozottan az az elképzelése, hogy Kósa Lajos legyen a Modern Városok kormányzati program kormánybiztosa.

Amikor ezt a tervét Orbán Viktor megosztotta azokkal, akik a kormánypártból közel állnak hozzá, az egyik bizalmasának a csodálkozására, hogy a kormánybiztosság összeférhetetlen a parlamenti frakcióvezetéssel, a miniszterelnök kijelentette, hogy ezzel tisztában van, de szüksége van rá, hogy egy „minden ahhoz szükséges tapasztalattal” felvértezett fideszes járja végig a jövő évi választások előtt az ország városait, így segítse a párt kampányát illetve annak minimalizálását, hogy jövő tavasszal a parlamenti választásokon nagyvárosokban, megyei jogú városokban mandátumot veszítsen a Fidesz. Szerinte erre az országjárásra Kósa Lajos, aki több cikluson át vezette polgármesterként Debrecent, alkalmas.

„Ebből még önkormányzati miniszteri poszt is lehet” – mondta fideszes informátorunk, aki úgy tudja, hogy kormányfő „elszánt ebben az ügyben”.

 
Kósa Lajos 2015 októberében lett a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miután a képviselőcsoport addigi vezetője, Rogán Antal a kormányfő kabinetminisztere lett, a kormányzati csúcskommunikáció élére kerülve. Azóta Kósa Lajos számtalanszor állt a nyilvánosság előtt, elmagyarázva a parlamenti szavazások lényegét, az utóbbi időben ezt rendszeresítették Frakcióinfó sajtótájékoztató néven.

A Modern Városok Program keretében Orbán Viktor az országjárása során – Sopron, Eger, Zalaegerszeg, Miskolc, Pécs, Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Nagykanizsa, Érd, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Szombathely, Salgótarján, Szeged – több ezermilliárdos programot ígért az elmúlt években Magyarország városainak.

Informátorunk szerint a miniszterelnök a beszélgetésekben vissza-visszatér a kérdésre, és Kósa Lajos az egyetlen „jelöltje” a kormánybiztosságra. Arról forrásunk nem hallott, hogy a Fidesz frakciót ki vezetné tovább Kósa távozása esetén.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink