Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-06 09:47:00

Ennyit ajánlott Gyurcsány az állítólagos Orbán-dokumentumokért

Gyurcsány Ferenc „nagyjából 1 millió eurót”, azaz több mint 300 millió forintot ajánlott az állítólagos Orbán-dokumentumokért. A korábbi kormányfő azt mondta, hogy neki ennyit megérnek azok a papírok, amelyekkel szerinte lebuktathatja Orbánt.

Ennyit ajánlott Gyurcsány az állítólagos Orbán-dokumentumokért

A Magyar Narancs hosszú interjút közölt Gyurcsány Ferenccel, aki már több hónapja ígéri: megszerzi azokat a dokumentumokat, amelyek nyilvánosságra hozatala után – legalábbis a DK elnöke szerint – Polt Péter legfőbb ügyész „nem lesz abban a helyzetben, hogy ne indítson büntetőeljárást”. Ha a politikus végül nem tudja alátámasztani az állításait, és nem mutat be semmit, azzal a választások előtt nagyon nehéz helyzetbe hozhatja saját magát és a pártját is.

Az interjú legnagyobb részében a dokumentumokról faggatták Gyurcsány Ferencet, a volt kormányfő egyebek közt elmondta: miután látta a papírokat, most próbál megbizonyosodni azok hitelességéről. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy megkeresett már olyan intézményeket, amelyek ebben tudnak neki segíteni. Végül az is kiderült, hogy mennyi pénzt fizetne ki Gyurcsány.

Elmondta, több ajánlatot tett, de ezek közül még egyiket sem fogadták el. Hozzátette, hogy a pénzbeli ajánlat nagyjából 1 millió euró (több mint 300 millió forint). Arra a kérdésre, hogy miből fizetné ki ezt a tetemes összeget, Gyurcsány annyit válaszolt, hogy „a pénzemből.”

atv.hu

További belföldi híreink