Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-30 11:34:00

Hadházy: Elismerte az ügyészség, hogy törvénytelen volt a kormány plakátkampánya

Huszonötmillió forint felett kötelező lett volna a nyílt közbeszerzés kiírása, Csetényi Csaba cége ugyanakkor meghívással nyerte el a „Magyar reformok működnek” kampányt.

Sajtóhírek szerint a 2010-es választások idején a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter sokkal olcsóbban biztosított hirdetési felületet a Fidesznek, mint most a Jobbiknak. A 24.hu birtokába került dokumentum alapján azt írja, hogy a kormánypárt annak idején 23 millió forintot fizetett azért a szolgáltatásért, amelyért a jelenlegi listaárak alapján 1 milliárdot kellett volna.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott az ATV Start című műsorában péntek reggel:


biztos benne, hogy a Fidesz mindent „lepapírozott”, törvényes lehetett az üzlet. 

Véleménye szerint nagyjából ugyanaz történhetett 2010-ben, mint most a Jobbikkal, csak az, értelemszerűen, nem fájt a kormánypártoknak.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor leszögezte: nem igaz, amit a kormány állít, hogy 2010 óta közbeszerzéseken keresztül látják el tájékoztatási kötelezettségüket. Erről egyébként Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt a Startban Hadházy előtt. Az LMP társelnöke elmondta: a kormány bevándorló ellenes-, majd a magyar reformok működéséről szóló plakátkampánya is milliárdokba került.

Hadházy hangsúlyozta: ilyen nagy tételeknél – 25 millió forint felett – nyílt közbeszerzést kell kiírni, amin bárki indulhat, nincs meghívás. Ezzel szemben mindkét plakátkampányt Csetényi Csaba cége nyerte el. Az LMP vezetője ezért feljelentést tett a bevándorló ellenes kampánya miatt, amire az ügyészség azt válaszolta, hogy sürgős esetben van lehetőség a nyílt közbeszerzés kihagyására.

A következő, a „Magyar reformok működnek” plakátkampánynál ugyanúgy, nyílt közbeszerzés nélkül választották ki a győztes céget, ezért Hadházy Ismét feljelentést tett. „Megírtam, hogy ez nem lehet sürgős, hiszen vagy működnek a reformok, vagy nem. Biztos, hogy nem most kezdtek el hirtelen működni” – magyarázta a politikus.

„Erre visszaírta az ügyészség, hogy igazam van, ez törvénytelen volt, de egészen biztosan nem azért csinálták, hogy a Csetényinek jó legyen, meg azért, hogy ezen valaki nyerjen” 

– mondta Hadházy a Startban, hozzátéve, hogy nem indult nyomozás az ügyben. Majd Bombera Kriszina kérdésére elismételte: elhangzott az ügyészség részéről, hogy törvénytelenség történt.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink