Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-26 13:47:00

Levélben alázta Gulyás Mesterházyt és az MSZP-t

Mesterházy Attila pénteken aljassággal vádolta a törvényalkotási bizottság elnökét az ATV-ben. Gulyás Gergely együttérzését fejezi ki a „megalázott szocialista képviselőknek.”

Levélben alázta Gulyás Mesterházyt és az MSZP-t

Napokkal a törvény elfogadása után sem csitul a vihar a lex csicskaként elhíresült plakáttörvény körül. Mesterházy Attila a péntek esti Egyenes Beszédben meglehetősen indulatosan beszélt arról, hogy Gulyás Gergely a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke a neki egyeztetésre elküldött MSZP-s törvényjavaslatot terjesztette be az Országgyűlés elé.

„Gulyás Gergelyre azt a G betűs fordulatot használnám, amit Simicska vezetett be Orbánra" - fogalmazott Mesterházy, aki ahhoz hasonlította az akciót, amikor valakinek a nevét aláhamisítják egy dokumentumra. A szocialisták korábbi elnöke elképesztő aljasságnak nevezte Gulyás Gergely eljárását, amivel a bizottsági elnök szerinte a Házszabályt és a Parlament működési rendjét is megsértette.

Gulyás Gergely hétfőn levélben reagált Mesterházy szavaira, amit változtatás nélkül közlünk:

"Mesterházy Attila más MSZP-s képviselőkhöz hasonlóan minden alap nélkül elfogadhatatlan stílusban azzal vádol engem, hogy a szocialista frakció ötpárti tárgyalást előkészítő anyagát a törvényalkotási bizottsági vita tárgyává tettem. A valóság ezzel szemben az, hogy az ötpárti egyeztetést KÖVETŐEN (a kevésbé okos szocialisták kedvéért: UTÁN) az MSZP frakcióvezetője - aki a törvényalkotási bizottság tagja - e-mailben


"új verzióként" "ötpárti után" tárgymegjelöléssel a következő csatolmányt küldte el e-mailben nekem, mint a bizottság elnökének:

Ezt az indítványt senki nem vonta vissza.


Nem hiszem, hogy szegény szebb napokat látott Mesterházy Attila tudatosan hazudott volna.

Egyszerűen csak tévedett, mert az MSZP-ben, hogy önmagukat mentsék - a közösségi összetartozás és bajtársiasság jegyében - egymásnak hazudnak. Az MSZP mára "elvesztette párt jellegét."

Értem én, hogy a teljes szocialista frakció Botka László általi gondnokság alá helyezése kezelendő frusztrációt szül és az MSZP-frakció módosító javaslatának szocialista képviselők általi leszavazása tudathasadásos állapotot eredményez, de kár ezért engem hibáztatni. Én túllépve a méltatlan és durva személyeskedésen együttérzésemet szeretném kifejezni a miniszterelnök-jelöltjük által nyilvánosan megalázott szocialista képviselőtársaimnak" – írta az atv.hu-nak küldött levelében Gulyás Gergely.

"Szakmai tervezet"

Az MSZP azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy ők már egy nappal a Törvényalkotási Bizottság ülése és a lex csicska szavazás előtt levelet küldtek Gulyásnak – ami aznap az MTI OS-ben is megjelent – amiben leszögezték, hogy nem nyújtottak be módosítási szándékot. A szocialisták - Dr. Bárándy Gergely, a Törvényalkotási bizottság alelnöke által jegyzett – nyílt levelét is változtatások nélkül közöljük:

„Tisztelt Elnök Úr! Nyomatékosan felhívom a figyelmét, hogy a Törvényalkotási bizottság MSZP Képviselőcsoportjához tartozó tagjai a bizottság 2017. június 23-i ülésének napirendjén szereplő javaslathoz módosítási szándék megfogalmazására irányuló kezdeményezést nem nyújtottak be. Minden ezzel ellentétes intézkedése a TAB Ügyrendjének 18. pontjába ütközik.

Felhívom figyelmét arra, hogy a bizottság MSZP Képviselőcsoportjához tartozó tagjai részéről megfogalmazott minden módosítási szándékot mindezidáig következetes módon tőlem, mint a bizottság alelnökétől származó meghatalmazás alapján – az Ügyrenddel összhangban álló módon – közvetlenül a bizottság titkárságának elektronikus levélcímére küldött meg az MSZP Képviselőcsoportja Hivatalának szakértője.


Az MSZP tagok kezdeményezéseként feltüntetett javaslat egy ötpárti egyeztetéssel összefüggésben, annak szakmai anyagaként megküldött szakmai tervezet volt, melynek a bizottság eljárásához semmi köze nincs.

A nyilvánvaló ügyrendsértésen túlmenően, az eddigi gyakorlatunktól gyökeresen eltérő módra, továbbá az elmúlt napok eseményeire tekintettel az is köztudomású, hogy az MSZP Képviselőcsoportja a törvényjavaslatot nem támogatja, ahhoz semmilyen, módosításra irányuló szándékot nem fogalmaz meg és nem is támogat. Ezért az Ön intézkedését, aljas politikai célokat szolgáló tettnek tekintem.”

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink