Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-23 06:00:00

Kovács Horthyról: Itt az ideje kiégetni a beégetett torz, marxista felfogást

Orbán Viktor azért nem jön haza szavazni pénteken, mert a törvénytervezetet a Fidesz-KDNP-n kívül egy párt sem támogatja – mondta Kovács Zoltán az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A kormányszóvivő szerint ebben az esetben pártok ügyéről van szó, így a frakcióvezető útmutatása a mérvadó.

A kormánynak nem kell történeti kérdésekkel foglalkoznia – ezt Kovács Zoltán arra reagálva mondta, hogy Orbán Viktor egy nyilvános rendezvényen méltatta Horthy Miklóst. A szóvivő hozzátette: fontos, hogy az 50 év kommunizumusa alatt beégetett torz, marxista felfogást kiirtsák a témával kapcsolatban.

Kovács szerint vannak olyan történelmi személyek, teljesítmények, amelyek önmagukért beszélnek, és az utolsó 4 év nem karakterizálhat egy egész életművet. Horthy Miklós érdemeinek elsöprése az igazi relativizálás – fűzte hozzá a szóvivő.
 
Kovács Zoltán a Lex Heineken törvénnyel kapcsolatban azt mondta: annak ellenére, hogy a magyar ellenzék kifogásolja a tervezetet, Brüsszel nem emelt kifogást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink