Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-20 16:49:00

Vigyázat: Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Magyarországon

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter - olvasható a tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vigyázat: Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Magyarországon
(Képünk illusztráció)

A mai naptól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldal adhat tájékoztatást.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink