Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-18 12:05:00

Így döntenék meg Orbánékat - Újfajta tüntetés lesz délután

A Tettek Ideje néven ma délután fél hattól rendezvényt tartanak a budapesti Március 15. téren. A kezdeményezés nemcsak a tüntetést mint tiltakozási formát, hanem az állampolgári részvétel formáit is megújítja terveik szerint.

A tervek szerint akciócsoportokat hoznak létre, a 2018-as választás tisztaságának megőrzése, a civil jelöltek kampányának támogatása, a választók aktivizálása, a kettős választás stratégiájának véghezvitele érdekében.

A nyilvánosság akciótérben a közösségi tényfeltárás támogatása, gerillaújságírás megszervezése, és a helyi nyilvánosság megteremtése érdekében indul el a munka. A sátorban az érdekvédelem átalakítása és a segítő szervezetek együttműködése területén indul el a stratégiai együttműködés, és konkrét akciók meghatározása.


Az akció-tüntetésen beszédet mondanak többek között Horgas Péter- tervező, a Nemzeti Minimum kezdeményezője, Pardavi Márta- a Helsinki Bizottság vezetője, valamint Vágó Gábor- politológus-közgazdász.

vágó gábor egy korábbi rendezvényen Vágó Gábor egy korábbi rendezvényen

A beszédek után a spanyol "Felháborodottak" mozgalmától átvett fórum technikával beszélik meg a résztvevők a főbb célokat és teendőket.

atv.hu

További belföldi híreink