Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-17 09:23:00

Elképesztő veszteséget hozott a kötvényprogram

A korábban becsültnél sokkal nagyobb veszteség érhette a magyar államot a letelepedési kötvényprogram kamatai miatt. Azonban a kormány a mai napig tagadja, hogy hazánk rosszul járt volna a kötvényüzlettel.

Elképesztő veszteséget hozott a kötvényprogram
Orbán Viktor és Varga Mihály

A Magyar Nemzet írja cikkében, hogy személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, de a kormánypártok több prominens tagja is úgy nyilatkozott korábban, hogy hazánk csak nyert a letelepedési programmal.

A valóság azonban mást mutat. Demeter Márta független országgyűlési képviselő csütörtökön kapta kézhez a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) válaszát a közérdekű adatigénylésére.

A hivatalos, azaz a kormányzati szerv által szolgáltatott adatokból kiderült, hogy a letelepedési kötvényprogram indulása óta a magyar adófizetőket 1,2 milliárd forintos kár érte. 

Ebben nincsenek benne az idei adatok, a Magyar Nemzet számítása szerint az állam akár 13 milliárd forinttal is több kamatot fizetett, mintha a szokásos piaci finanszírozást választotta volna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink