Belföld

2017-06-16 11:15:00

Brutális vihar közeleg: Erre lehet számítani

Pénteken egy hidegfront érkezik, melynek következtében nyugat felől többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyek között heves zivatarok is előfordulhatnak. Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 24-30 fok közé melegszik a levegő, keleten, délkeleten lesz a melegebb. Hidegfronti hatás várható - az Időkép előrejelzése szerint.

Brutális vihar közeleg: Erre lehet számítani
Fotó: Időkép

Szombaton elsősorban az ország keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az ország más részein is előfordulhat egy-egy futó zápor az átvonuló gomolyfelhőzetből. Többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap helyenként még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol változóan felhős-napos idő várható. Élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 23-27 fok valószínű.

A jövő hét első napjaiban is túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Gyengül a szél ereje és melegszik az idő. Hétfőn 26-30, kedden viszont már 28-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink