Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-15 08:59:00

Nyolc éve feküdt a halott Gábor az ágyában, már látszódtak a csontjai

Csaknem nyolc éve mumifikálódott holttest látványa fogadta az új tulajt, amikor belépett az árverésen vett lakásába. A korábbi lakos, Gábor bőre leszáradt, már a csontjai látszódtak – írja a Borsonline.

Az előírásoknak megfelelően a végrehajtók, rendőrök és egy lakatos társaságában érkezett kedd délelőtt Szolnokon, a Puskás Tivadar körúti frissen vásárolt lakásához az új tulajdonosnő a fiával. Kopogás és csöngetés után a szakember néhány perc alatt kinyitotta az ajtót, de ami ezután kö-vetkezett, arra a sokat látott járőrök és végrehajtók sem számítottak.

Miután a középkorú tulaj belépett a szobába, az előző lakos,

R. Gábor legalább nyolc éve aszalódó holttestére bukkant az ágyban. A bejárati ajtón belül hosszú évek óta felhalmozódó szórólapok, levelek és a végrehajtók által kiküldött levelek is ott he­vertek. A térdig érő papírszemetektől alig tudták kitárni az ajtót.

A Borsnak sikerült elérnie az egyik személyt, aki jelen volt a nem mindennapi felfedezés pillanatában.

„A csontjai jól látszódtak, a bőre pedig szinte teljesen le volt száradva. Az összeaszott test úgy nézett ki, akár egy múmia. Olyan kemény volt, mint egy bútor, az élére lehetett volna állítani. Nem volt az a hányingerkeltő, bomlóhús-szag, de az állott levegő illata sem volt túl kellemes” – mondta a Borsnak a megdöbbent férfi.

A rejtélyes körülmények között elhunyt állami gondozott Gábor csaknem tíz éve költözött a házba. Nagyon zárkózottnak ismerték, senkivel sem kommunikált. A halála idején negyven év körüli volt katonáról szomszédja könnyeivel küszködve beszélt.

„Nem látogatta senki. Az orvosi kezelé­sei miatt többet volt a pszichiátrián, mint itt­hon. Azt hittük, hogy végleg bent fog­ták, ezért nem is gyanakodtunk a hollé­té­ről. Szörnyű ez az egész, annyira megvi­selt, hogy nyugtatót kellett bevennem”

– mondta megtörten az ötven éve itt élő Gerhárt Józsefné, aki hozzátette: nem ez volt az első tragédia a házban.

atv.hu/MTI

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink