Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-14 13:03:00

Elbocsátották állásából az Együtt alelnökét

Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását. Az Együtt és Juhász Péter szolidaritásáról, támogatásáról biztosította az Együtt alelnökét.

Kedden Vass Péter, Szigetvár MSZP-DK támogatásával megválasztott polgármestere felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását

 – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Juhász Péter pártelnök és Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke. A párt azt állítja, hogy a polgármester négyszemközt elismerte Berkecz Balázsnak, hogy szakmai probléma nincs a munkájával, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben.


berkecz balázsBerkecz Balázs


Berkecz Balázs a napokban tett feljelentést költségvetési csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, valamint hivatali visszaélés bűncselekménye miatt a területfejlesztési pénzekkel való visszaélések kapcsán. Pár nappal később felmondta megbízását az önkormányzat. Juhász Péter a mai sajtótájékoztatón kiemelte: elfogadhatatlannak tartja, hogy az Együtt alelnökét politikai okok miatt mondták fel főépítészi megbízását. Juhász Péter szolidaritásáról, támogatásáról biztosította Berkecz Balázst.

A DK szolidáris

„Ez éppen azt a fideszes világot idézi, amelyet a DK le akar váltani 2018-ban” – írta a hírre reagáló közleményében a Demokratikus Koalíció, amely egyúttal elítéli, hogy a szigetvári polgármester kirúgta az Együtt alelnökét.

„A DK szerint politikai okokból senki sem veszítheti el a munkahelyét, legyen szó önkormányzati, állami vagy piaci munkahelyről. Sajnos nem ez az első eset, hogy a DK-nak el kell határolódnia Vasstól. A DK számára az is vállalhatatlan volt, amikor a polgármester több száz millió forintért jutott földekhez a fideszes földmutyi során” – írja közleményében a párt.

atv.hu

 

 

Szavazzon a Nap kérdésére:

További belföldi híreink