Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-14 17:17:00

A DK szolidáris a kirúgott Együtt-alelnökkel

Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását.

A DK szolidáris a kirúgott Együtt-alelnökkel

Ahogy arról az atv.hu beszámolt, kedden Vass Péter, Szigetvár MSZP-DK támogatásával megválasztott polgármestere felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását. A párt azt állítja, hogy a polgármester négyszemközt elismerte Berkecz Balázsnak, hogy szakmai probléma nincs a munkájával, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben.

„Ez éppen azt a fideszes világot idézi, amelyet a DK le akar váltani 2018-ban” – írta a hírre reagáló közleményében a Demokratikus Koalíció, amely egyúttal elítéli, hogy a szigetvári polgármester kirúgta az Együtt alelnökét.

„A DK szerint politikai okokból senki sem veszítheti el a munkahelyét, legyen szó önkormányzati, állami vagy piaci munkahelyről. Sajnos nem ez az első eset, hogy a DK-nak el kell határolódnia Vasstól. A DK számára az is vállalhatatlan volt, amikor a polgármester több száz millió forintért jutott földekhez a fideszes földmutyi során” – írja közleményében a párt.

atv.hu

További belföldi híreink