Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-08 10:57:00

Tarlós: Fel fogom újítani a metrót, akárki akármit beszél, rikácsol, hazudik

Több tízmilliárdos, saját gazdálkodásukból származó pénzből fogják felújítani a metrót, ha többe kerül a felújítás a tervezett 137,5 milliárdnál – jelentette ki a főpolgármester.

Ahogy arról portálunk elsőként beszámolt, Orbán Viktor kijelentette, hogy nem ad több pénzt a 3-as metróra a fővárosnak. A miniszterelnök portálunknak azt nyilatkozta: „a kormány a szükséges pénzt már odaadta, annyiból kell megcsinálni”.

Tarlós István főpolgármester a szerdai kormányülésen lobbizott plusz pénzért a 3-as metróra. Az atv.hu-nak kormányzati források azt mondták:

a kormányfő álláspontja nem változott, nem ad plusz pénzt a 3-as metró felújítására a fővárosnak a 137, 5 milliárdon felül.

Szokásos pénteki sajtótájékoztatóját most Tarlós kivételesen csütörtökön tartotta, ahol elmondta a szerdai kormányülés miatt tette előre a sajtótájékoztatóját.

A szerdai kormányülésen megegyezés született a 3-as metróról, ami a rosszindulatúak által vártnál jobb, de az ideálisnál rosszabb: plusz pénzt nem kap a főváros, de akadályokat sem – fogalmazott sajtótájékoztatóján a főpolgármester.

„Fel fogom újítani a metrót, akárki akármit beszél, rikácsol, hazudik, próbálkozik” – jelentette ki Tarlós. Hozzátette:

Bármibe kerül, és bármilyen kommunikáció várható a jövőben, ez őt nem érdekli, egy célja van: a metrót fel akarja újítani, mert ez elsősorban lelkiismereti kérdés.

„Bár a déli szakasz kezdése volt hangoztatva, arra reális és ésszerű ma számítani, hogy a teljes alagúttal és az északi szakasszal elindulhatunk már szeptemberben. A másik két szakaszra valószínűleg új tender lesz” – mondta a főpolgármester.

137,5 milliárd forintot ad a kormány a támogatási szerződés szerint, mivel ez a szerződés érvényes, ezért egy szakasznak a munkálataira bőven van pénz.

„Felvetődik a kérdés, hogy ha többe kerül ennél az összegnél, akkor honnan lesz fedezet: van nekünk több tízmilliárdos pénzmaradványunk, saját gazdálkodásunkból származó pénzmaradvány, amit másra szerettünk volna költeni, de ebből nem engedek egy forintot sem költeni. Ezt tartalékolni kell a 3-as metróra” – ismertette Tarlós.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink