Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-06 14:21:00

Szélsőjobbosok készülnek megakadályozni a Budapest Pride-ot

Idén, a tervek szerint, kordonok nélkül tartják meg LMBTQ közösség felvonulását. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az atv.hu kérdésére közölte: ha „utcabállá fajul a felvonulás”, nem fognak mérlegelni.

Szélsőjobbosok készülnek megakadályozni a Budapest Pride-ot
Fotó: MTI

Idén június 8-án rendezik meg a Budapest Pride-ot, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek felvonulását. A résztvevők a Kossuth téren fognak gyülekezni, 


a felvonulást pedig – a tervek szerint – ezúttal kordonok nélkül rendezik meg.

Ezt próbálja meg kihasználni a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, amely arra készül, hogy megzavarja a rendezvényt. A szervezet közleményt juttatott el kedden az atv.hu szerkesztőségének, melyben a többi között azt írják: július 8-án ők is az utcán lesznek.

„Információink szerint idén a rendőrség biztosító sorfala nélkül kívánják megtartani a nyilvános fajtalankodásnak és vallásgyalázásnak is teret biztosító Budapest Pride-ot. Ezt a liberális világtrenddel szembeszállva Mozgalmunk nem fogja szó nélkül hagyni. Felszólítunk minden, nemzetünk megmaradásáért és tradicionális értékrendünk védelméért tettekre képes szervezetet és nacionalistát, hogy tiltakozzon megjelenésével a súlyosan közerkölcssértő és a társadalom számára rendkívül ártalmas deviánsmenet ellen!” – áll a közleményben, melyben leszögezik: 


„a deviáns törekvések ellen a leghatározottabban fel fogunk lépni”.

Megkerestük az ügyben Barcsa-Turner Gábort, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét, akitől azt kérdeztük, milyen eszközökkel – jogi, fizikai? – kívánnak fellépni a rendezvény ellen. Barcsa-Turner az alábbi választ adta: 

„Többféle módon és több eszközzel is élni fogunk, amiket érthető okokból nem kívánunk nyilvánosságra hozni. Elég kreatívak vagyunk ahhoz, hogy hangot adjunk a véleményünknek, teret biztosítsunk az akcióinknak, és ezáltal elérjük a céljainkat. Az elmúlt két évben azt mondtuk, hogy ha már nem sikerült ezt – az egyébként külföldről importált résztvevőkkel, a homoszexuális közösség többsége által is elutasított –, provokációt megakadályoznunk, akkor legalább sikerült ketrecbe zárni és a társadalom elől ezáltal elzárni. 


Ha ez megváltozik, és nyílt utcabállá akarna szó szerint fajulni a felvonulás, akkor viszont nem mérlegelünk...”

Frissítés 16.26 - Természetesen megkérdeztük a rendőrséget is, hogy valóban kordonok nélkül tartják-e meg az idei Budapest Pride-ot. Cikkünk megjelenése után a következő választ kaptuk: "Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt a feladatellátáshoz szükséges erőkkel és az azt biztosító eszközökkel hajtja végre".

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink